A Staropramen Ízművek bemutatja
Végy egy prémium sörmárkát: Staropramen. Add hozzá a márka két legfontosabb karakterét: gasztrokultúra és zene. Keverd össze egy nagy adag inspirációval, fűszerezd meg egy szimpatikus társasággal, és találd meg az alapanyagok közötti egyensúlyt.
Máris kész az ínycsiklandó kontent. Tálald frissen, online.
Mi a Konyhastúdió?
- A Staropramen Ízművek júniusban induló online tartalomfolyama, ami a korábbi évek gasztrovonalát viszi tovább, egy kis zenével megédesítve.
- Egy alkalmi zenei stúdióvá alakított hangulatos, kertvárosi lakásétterem.
- Egy tehetséges társaság sörözős, beszélgetős, együtt főzős, együtt zenélős ínyenc programja.
Staropramen. A Te utad! Kattints további információért!
Mi sül ki belőle?
A tartalomért a két házigazda felel: a Konyha részt Serényi Zsolt, séf vezeti, a Stúdiót pedig Delov Jávor, a Random Trip megálmodója.
Minden műsorban érkezik egy vendég, akinek a személyisége és életútja inspirálja a házigazdákat.
Zsolt egy személyre szabott új ételt készít, a Random Trip pedig a fellépővel közösen lenyom egy mini sessiont.
Mire az étel elkészül, addigra összeáll a zenei produkció is.
Az első rész vendége, Sena volt. Az ő kedvenc étele után most Wolfie, a Punnany Massif alapítótagjának ínycsiklandozó töltött káposztáját is megismerhetitek:
“Rakott” savanyú káposzta házilag füstölt-sült húsokkal (marha-sertés) kelkáposztalevélbe töltve, grillezve.
Hozzávalók 10 főre
A csülökhöz:
- 1db sertés csülök (kb 1,5 kg nyersen)
- 1 fej fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 50 g paradicsom püré
- egész kömény ízlés szerint
- 0,5 liter Staropramen
- 0,5 liter alaplé
A marhaszegyhez:
- 1 kisebb darab marhaszegy
- finomított tengeri só ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
A töltött kel további részéhez:
- pár szem fokhagyma tisztítva
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 0,5 kg vöröshagyma tisztítva
- 2 kg savanyú káposzta (vágott)
- 1 db nagy kelkáposzta
- 1 kg jázminrizs
- 0,5 l tejföl (20%)
- 0,5 liter alaplé
- 0,5 liter Staropramen
Elkészítés
- A konyhakész marhaszegyet, sóval és borssal ízesítve faszenes grillen 110-130 fok körüli, egyenletes hőmérsékleten, hosszú órákon keresztül, 90 fokos maghőmérsékletig sütjük, úgy, hogy amikor már 80 fokos, akkor fóliába vagy zsírpapírba csomagoljuk.
- A kemencét 200 fok körüli hőmérsékletre fűtjük. A csülköt sárgarépával, fehérrépával, vöröshagymával, fokhagymával, kevéske alaplével, paradicsom pürével és sörrel körülvéve, sóval, borssal és köménymaggal ízesítve, először letakarva, gyakran locsolgatva, majd, ha már puha, akkor fedő nélkül pirítva, összesen kb. 2 óra alatt készre sütjük.
- Közben finomra vágott vöröshagymát pirítunk. Hozzáadjuk a rizst és felöntjük alaplével. Amikor a rizs félig puha, belekeverjük a vágott savanyú káposztát, locsolunk rá sört és még egy kevés alaplevet, kis lángon, letakarva pároljuk a rizs elkészültéig.
- Zubogó sós vízben szép zöld kelkáposztaleveleket forrázunk egyenként. Amikor puhulni kezdenek, rögtön jeges vízbe tesszük őket és visszahűtjük.
- A csülökről levágjuk a ropogós bőrét. A húsát és a szegyet is kicsire daraboljuk, majd káposztás rizshez keverjük. Ezt a keveréket töltjük a kelkáposzta levelekbe. A töltött káposztákat tálalás előtt vaslapon pirítjuk, végül fűszerpaprikás tejföllel meglocsolva, feldarabolt csülökbőrrel megszórva kínáljuk.
A Staropramen Ízművek Konyhastúdió videói a Staropramen youtube-csatornáján, közösségi oldalain és honlapján futnak majd.