Itt az ideje, hogy új rutint vezess be a konyhában!

Ints búcsút a konyhai rendetlenségnek és a szervezetlenségnek. Vezess be pár új rutint! Meglásd, működni fog!

Új szokásokkal és praktikákkal növelheted a konyhában a rendszerezettséget, egyszerűsítheted a főzési folyamatokat. Röviden és tömören: minden könnyebbé válhat!

Azonnal mosogasd el a piszkos edényt!

Igen, nehéz, de hasznos tipp, amit érdemes betartani és kialakítani. Ha a mosogatóban hagyod a koszos edényeket, egy idő után óriási káosz alakulhat ki nem csak a mosogatóban, de az egész konyhapulton! Ha azonnal nekilátsz, a lelkednek is jót teszel, és még a konyhád is átláthatóbb lesz. A tányérokat pedig rakd be azonnal a mosogatógépbe! Ennyire könnyű!

Ne hagyd a pulton az élelmiszereket!

Egy főzés alkalmával hajlamosak vagyunk kipakolni a fél vagy az egész konyhaszekrény tartalmát a konyhapultra. Ezzel körülbelül két másodperc alatt óriási káosz teremtünk. Mindig rakjuk helyére az élelmiszereket, igen, amikor hazaértünk nagybevásárlásból akkor is! Rend a lelke mindennek!

Gondold végig mire van szükséged!

Nem kell kipakolni a konyhapultra az összes konyhai eszközt, ami csak megtalálható a lakásban, helyette inkább válogasd ki, ami a főzéshez és a mindennapokban használsz, a többit pedig tedd fiókba.

Legyen reggeli rutinod!

Igen a konyhában is! Sokkal könnyebb lesz a nap folyamán a dolgod a helyiségben, ha reggel például kipakolod a mosogatógépet és picit rendet raksz a pulton, amíg megfőzöd a kávéd. Ha hazaérsz munkából sokkal szívesebben fogsz egy tiszta, rend uralta konyhában elkezdeni főzni, mint egy olyanban, ahol tűzhelyet sem találod meg akkor a kupi.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...