Itt az ideje, hogy új rutint vezess be a konyhában!

Ints búcsút a konyhai rendetlenségnek és a szervezetlenségnek. Vezess be pár új rutint! Meglásd, működni fog!

Új szokásokkal és praktikákkal növelheted a konyhában a rendszerezettséget, egyszerűsítheted a főzési folyamatokat. Röviden és tömören: minden könnyebbé válhat!

Azonnal mosogasd el a piszkos edényt!

Igen, nehéz, de hasznos tipp, amit érdemes betartani és kialakítani. Ha a mosogatóban hagyod a koszos edényeket, egy idő után óriási káosz alakulhat ki nem csak a mosogatóban, de az egész konyhapulton! Ha azonnal nekilátsz, a lelkednek is jót teszel, és még a konyhád is átláthatóbb lesz. A tányérokat pedig rakd be azonnal a mosogatógépbe! Ennyire könnyű!

Ne hagyd a pulton az élelmiszereket!

Egy főzés alkalmával hajlamosak vagyunk kipakolni a fél vagy az egész konyhaszekrény tartalmát a konyhapultra. Ezzel körülbelül két másodperc alatt óriási káosz teremtünk. Mindig rakjuk helyére az élelmiszereket, igen, amikor hazaértünk nagybevásárlásból akkor is! Rend a lelke mindennek!

Gondold végig mire van szükséged!

Nem kell kipakolni a konyhapultra az összes konyhai eszközt, ami csak megtalálható a lakásban, helyette inkább válogasd ki, ami a főzéshez és a mindennapokban használsz, a többit pedig tedd fiókba.

Legyen reggeli rutinod!

Igen a konyhában is! Sokkal könnyebb lesz a nap folyamán a dolgod a helyiségben, ha reggel például kipakolod a mosogatógépet és picit rendet raksz a pulton, amíg megfőzöd a kávéd. Ha hazaérsz munkából sokkal szívesebben fogsz egy tiszta, rend uralta konyhában elkezdeni főzni, mint egy olyanban, ahol tűzhelyet sem találod meg akkor a kupi.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...