Itt egy forradalmian új csomagolóanyag, ami véget vethet a műanyagszennyezésnek

Hulladékból készülhet a jövő csomagolóanyaga, amiben élelmiszer, vagy akár szappan is tárolható.

Van még mit tenni azért, hogy kevesebb műanyagot termeljünk. Néhány tippet már mi is megosztottunk ezzel kapcsolatban veletek, de a lényeg az lenne, hogy a nagyobb cégek, és mi, emberek is többet tegyünk a környezetünkért. Szerencsére sorra kapjuk a jobbnál jobb híreket, ötleteket, amik azt mutatják, hogy elindult valami...

A Sokszínű Vidék most például arról ír, hogy itt egy forradalmian új csomagolóanyag, amivel véget lehetne vetni a műanyagszennyezésnek. A lengyelMakeGrowLab terméke mezőgazdasági hulladék felhasználásával készül, és a legjobb benne, hogy 100%-ban lebomló, így nem marad szemét utána.

A SCOBY-ra keresztelt csomagolóanyagba szinte bármilyen élelmiszer tehető, de használható más termékek tárolására is.

Ezeket olvastad már?

Címlapfotó: Facebook

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...