Itt az első igazi magyar biciklis étel, amit menet közben is bátran ehetsz

Idén nyáron a BikeFood receptverseny keretein belül keresték azt az ételkülönlegességet, amelyet a nyári kerékpártúrák közben is fogyaszthatunk anélkül, hogy félreállnánk.

Zalakaroson évek óta hirdetnek receptversenyeket különböző tematikákkal, míg az Élményekkel Teli Ízek program tavalyi versenyén a vadhúsból készült gŐZgombóc vitte a prímet, addig idén a zalai tésztaételek és biciklis ételek kategóriájában keresték meg a legfinomabb fogást - számolt be az eseményről a LikeBalaton.hu oldala.
Bike food kategóriában olyan kreatív ételt kellett a versenyzőknek elkészíteni, amely akár biciklizés közben is fogyasztható, de közben megfelelő mennyiségben tartalmaz olyan tápanyagokat, amelyek segítenek az energia szinten tartásában.
Zalakaros városában sokan inkább a biciklis közlekedést választják az autós megoldás helyett, a városban a jól kiépített biciklis útvonalak mellett számos verseny és az ország első kerékpárosbarát fürdője is üzemel.
– A zsűrizésnél kiemelt szempont volt, hogy olyan frissen készült, kézbe adható, akár nyeregben is ehető étel szülessen, ami a kirándulókra gondolva úgy látja el energiával a kerékpárosokat, hogy ne telítse el őket túlságosan. Hazánk első bike foodja zseniálisan ötvözi a nagy nemzetközi streetfood trendeket a helyi értékekkel, így olyan izgalmas étel született, amit egy külföldi túrázó is akár évek múlva fel tud majd idézni emlékei közül. Szeretnénk, hogy az év kerékpáros étele gazdaságilag is életképes étel legyen, ezzel kapcsolatban már konkrét ötleteink is vannak – mondta el Bezerics Dani, a Paletta bisztrók tulajdonosa, bikefood zsűritag.
A receptverseny győztes fogásátVirág József és a Park Inn Kitchen csapata álmodta meg, akik Bike roll néven egy olyan ételt álmodtak meg, amely minden előírásnak megfelelve tökéletesen fogyasztható akár út közben is.
A nyertes étel egy olyan francia palacsintába töltött, szójával és mézzel glazírozott tépett szaftos és omlós sertéstarja, amelyre a különleges kerékrépából és tökmagolajból készült "zalai salsa", valamint őrségi füstölt gomolya sajt is kerül.
Az ország első bikefoodjának receptje hamarosan nyilvánosságra kerül és nem csak Zalakaroson, de országszerte is elérhetővé válik majd bárki számára.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via LikeBalaton

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...