Itt az első fánk, akit kilőttek a világűrbe

Egy svéd testvérpár isteni szikrájaként indult, hogy - Neil Armstrong 1969-es Holdra lépése után szabadon - elsőként küldjenek egy fánkot a világűrbe. Naná, hogy megcsinálták!

Elsőként a Time számolt be a svéd tesók hihetetlen sztorijáról, mely szerintAlexander és Benjamin Jönsson egy norvégiai célpontra utazva kedvenc cukormázas amerikai fánkjukra egy videókamerát és egy meteorológiai ballont kötöztek, hogy aztán közel 20 mérföld magasságba lőjék ki a Föld felszínétől.

Alexander Jönsson egy svéd hírportálnak elmondta, hogy gyerekkora óta érdekli az univerzum és a fotózás, később már a meteorológiai ballonok útjai foglalkoztatták, de az ötlet, hogy egy amerikai fánkot utaztassanak a világűrbe, testvérével közös terv volt.

"Egyszerűen csak támadt egy ötletem, hogy valami igazán őrült dolgot lőjünk fel az űrbe, és beugrott, hogy hé, eddig még soha senki nem küldött fel az űrbe egy fánkot!"

Az asztronautafánk űrbéli kalandját itt már nézheted is, ami pont olyan izgalmas sci-fi lesz, mint a Sandra Bullock főszereplésével bemutatottGravitáció című film - annyi kivétellel, hogy a cukormázas túlélőt végül a svéd Vättern tóból mentették ki kissé ázottan, de végrehajtva küldetését.

Ez is érdekelhet!

Hogy fest egy hamburger U.F.O-ként? 17 ikonikus főszerep, amiben még nem láttad a burgered

(via Paste)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...