Itt a baszk sajttorta, ami krémes, nincs tésztája, és nagyon könnyű elkészíteni!

Ilyen egyszerű sajttortával még biztosan nem volt dolgod - csak fogod, kikevered, és már mehet is sütőbe, cserébe pedig egy isteni, habkönnyű desszert a végeredmény.

Nincs mit titokolni: óriási rajongója vagyok a sajt- és túrótortáknak. Csináltam már tízperces túrótortát erdei gyümölcsökkel, mogyorós-karamellás tortát, na meg egy sütés nélküli túrósat is a nagymamám receptje alapján. Most egy baszk verziót hoztam, ami annyira egyszerű, hogy nem hiszed el, a végeredmény pedig egy isteni krémes-vaníliás habkönnyű édesség.

Nem túloztam, amikor azt mondtam, hogy egyszerű, hiszen még tésztája sincs! Csak csomómentesre kell kevernünk az alapanyagokat, betolni a sütőbe és készre pirítani. Persze azért megvannak a maga trükkjei ennek is, mondom, hogy mik azok:Elsőként elképesztően kevés liszt kell csak bele, 35-40 g, azaz úgy két evőkanál. Hiszen ez csak arra szolgál majd, hogy összetartsa a kész süteményt. Hogy pontosan mennyit tegyünk bele, azt a sajtkrém állaga határozza meg, a lényeg, hogy egy sűrű, majonézszerű állagot kell kapnunk a végén, olyat, amiből ha kiemeljük a habverőt, kissé megtartja a keverés alkotta hullámokat, azaz nem terül rögvest szét.

A másik, amire érdemes figyelni, hogy mivel arányaiban sok tojás kerül bele, ezért szépen meg is dagad sütés közben, úgyhogy érdemes a tortaformát bőségesen kibélelni sütőpapírral. A legjobb, ha 4-5 centivel túllóg a forma tetején. Az az egy hátránya van csak ennek a tortának, hogy sajnos meg kell várnunk, amíg szobahőmérsékletűre hűl, csak ezután érdemes szeletelni, hiszen forrón még nagyon lágy, kissé folyós is, úgyhogy legyünk türelemmel, megéri!

Ezt olvastad már?

Isteni gesztenyés-meggyes tiramisu, amivel nem bírsz leállni!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...