Itt a baszk sajttorta, ami krémes, nincs tésztája, és nagyon könnyű elkészíteni!

Ilyen egyszerű sajttortával még biztosan nem volt dolgod - csak fogod, kikevered, és már mehet is sütőbe, cserébe pedig egy isteni, habkönnyű desszert a végeredmény.

Nincs mit titokolni: óriási rajongója vagyok a sajt- és túrótortáknak. Csináltam már tízperces túrótortát erdei gyümölcsökkel, mogyorós-karamellás tortát, na meg egy sütés nélküli túrósat is a nagymamám receptje alapján. Most egy baszk verziót hoztam, ami annyira egyszerű, hogy nem hiszed el, a végeredmény pedig egy isteni krémes-vaníliás habkönnyű édesség.

Nem túloztam, amikor azt mondtam, hogy egyszerű, hiszen még tésztája sincs! Csak csomómentesre kell kevernünk az alapanyagokat, betolni a sütőbe és készre pirítani. Persze azért megvannak a maga trükkjei ennek is, mondom, hogy mik azok:Elsőként elképesztően kevés liszt kell csak bele, 35-40 g, azaz úgy két evőkanál. Hiszen ez csak arra szolgál majd, hogy összetartsa a kész süteményt. Hogy pontosan mennyit tegyünk bele, azt a sajtkrém állaga határozza meg, a lényeg, hogy egy sűrű, majonézszerű állagot kell kapnunk a végén, olyat, amiből ha kiemeljük a habverőt, kissé megtartja a keverés alkotta hullámokat, azaz nem terül rögvest szét.

A másik, amire érdemes figyelni, hogy mivel arányaiban sok tojás kerül bele, ezért szépen meg is dagad sütés közben, úgyhogy érdemes a tortaformát bőségesen kibélelni sütőpapírral. A legjobb, ha 4-5 centivel túllóg a forma tetején. Az az egy hátránya van csak ennek a tortának, hogy sajnos meg kell várnunk, amíg szobahőmérsékletűre hűl, csak ezután érdemes szeletelni, hiszen forrón még nagyon lágy, kissé folyós is, úgyhogy legyünk türelemmel, megéri!

Ezt olvastad már?

Isteni gesztenyés-meggyes tiramisu, amivel nem bírsz leállni!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...