Ezért se engedd, hogy más is beleigyon az italodba – Fontos dologra hívták fel a figyelmet

Te is megengeded néha, hogy beleigyon a barátnőd, a családtagod vagy esetleg a gyereked az italodba? Elmondjuk, miért ne tedd!

Bár nagyon aranyos és kedves dolog megosztani valakivel az italunkat, jobb, ha saját egészségünk érdekében nem tesszük. Dr. Bobbi Pritt, a Mayo Clinic patológusa és klinikai mikrobiológusa elmondta, hogy rengeteg különféle mikroorganizmus, baktérium, vírus, gomba és parazita létezik, némelyikük pedig a nyálban is életben marad.

Ezért ne engedd soha, hogy más is beleigyon az italodba

Éppen ezért lehet nagyon veszélyes, ha megosztjuk valakivel az italunkat, hiszen minél többet kortyol bele az illető a folyadékba, annál nagyobb a kockázata, hogy elkapunk tőle valamit.

Az italok megosztása nem veszélytelen. Súlyos bakteriális és vírusos fertőzésekhez vezethet, amelyek egész életen át tartó következményekkel járhatnak. Bármilyen fertőzés, amely nyállal terjed, átterjedhet italfogyasztással. Ha meg kell osztanod egy italt, a legjobb, ha külön poharakba töltöd, vagy végső esetben külön szívószálon keresztül isztok

– magyarázza Jennifer Dunphy, a Regal Medical Group egészségügyi főtisztje.

Az sem elhanyagolható, hogy hol osztanánk meg az italunkat, hiszen egy vendéglátóhelyen sokkal veszélyesebb, mint otthon a négy fal között.

A zsúfolt bárok kockázatosabbak, egyszerűen azért, mert kevésbé szellőznek, és nagyobb az esélye annak, hogy közelebb kerülj valakihez, aki beteg, azonban az ital típusa általában nem befolyásolja a fertőzés kockázatát

– mondta Dunphy.

Az egyetlen ember, akivel megoszthatjuk az italunkat a szakemberek szerint, az nem más, mint a partnerünk, hiszen vele más módokon, például csók útján is közvetlenül érintkezünk.

Forrásunk volt.


Még több életmód itt:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...