Mesebeli néven nyit éttermet a Bocuse d'Or fiatal magyar séfje

Mályinkán nyit saját éttermet Pohner Ádám, a Bocuse d'Or magyar versenyzője, nemzetközileg is ismert fiatal séf. Az étterem a szokatlan és kellemes hangzású 'Iszkor' nevet kapta, és a tervek szerint már szeptembertől várja vendégeit.

Nagyszülei és gyerekkora emlékére Mályinkát választotta Pohner Ádám saját vállalkozása helyszínéül – szeptemberben itt nyílik étterme Iszkor néven, ahol a környék alapanyagai és természetesen Ádám szakmai tudása közösen bontakozhatnak ki.

A családom köt oda, a gyökerek, a nagyszülők, a gyerekkori emlékek, amikor minden olyan egyszerű volt és szép. Ezt az élményt szeretném újra átélni és átadni másoknak

– mesélte a Magyar Konyhának adott interjújában Ádám.

Elmondása szerint vadhúsban, borokban, tejtermékekben és gombákban a legkiemelkedőbb a vidék felhozatala, és nem mellékes, hogy a közelben van Szilvásvárad, Miskolc, Eger és Kassa is.

Pohner Ádám és az Iszkor köténye / Facebook

Pohner Ádám és párja (egyben marketingese), Luca együtt vágtak bele a projektbe, miszerint befektetők és személyzet nélkül nyitnak egy éttermet, sőt, az építőipari, átalakítási munkálatokat is együtt végzik. Félnek, hogy szűkösen lesznek kész a nyitásra, de attól nem, hogy ne lenne vendég.

Kevés alapanyaggal, rövid étlappal vágunk neki, egy olyan épületben, amiben maximum harminc fő tud leülni. Azt hiszem, csak ilyen módszerrel lehet reagálni a jelen kihívásaira

– vallja Ádám.
Ádám betonozás közben a készülő Iszkorban / Facebook

Pohner Ádám dolgozott már az Olimpia étteremben, a Kistücsökben, a tatai Platánban, illetve commis-ként részt vett a Bocuse d'Or-on is, szóval nem elhanyagolható szakmai tapasztalattal a háta mögött vág bele a vállalkozásba ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben – érdekesség, hogy a hely finanszírozásához még garázsvásárt is tartottak.

Arra a kérdésre, hogy honnan ered a név, azaz az Iszkor, elmeséli, hogy nagypapája hívta iszkorfának a berkenyefát Mályinkán.

Sok sikert, Ádám!

Címlapfotó.


Még több Ádámtól:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...