Mesebeli néven nyit éttermet a Bocuse d'Or fiatal magyar séfje

Mályinkán nyit saját éttermet Pohner Ádám, a Bocuse d'Or magyar versenyzője, nemzetközileg is ismert fiatal séf. Az étterem a szokatlan és kellemes hangzású 'Iszkor' nevet kapta, és a tervek szerint már szeptembertől várja vendégeit.

Nagyszülei és gyerekkora emlékére Mályinkát választotta Pohner Ádám saját vállalkozása helyszínéül – szeptemberben itt nyílik étterme Iszkor néven, ahol a környék alapanyagai és természetesen Ádám szakmai tudása közösen bontakozhatnak ki.

A családom köt oda, a gyökerek, a nagyszülők, a gyerekkori emlékek, amikor minden olyan egyszerű volt és szép. Ezt az élményt szeretném újra átélni és átadni másoknak

– mesélte a Magyar Konyhának adott interjújában Ádám.

Elmondása szerint vadhúsban, borokban, tejtermékekben és gombákban a legkiemelkedőbb a vidék felhozatala, és nem mellékes, hogy a közelben van Szilvásvárad, Miskolc, Eger és Kassa is.

Pohner Ádám és az Iszkor köténye / Facebook

Pohner Ádám és párja (egyben marketingese), Luca együtt vágtak bele a projektbe, miszerint befektetők és személyzet nélkül nyitnak egy éttermet, sőt, az építőipari, átalakítási munkálatokat is együtt végzik. Félnek, hogy szűkösen lesznek kész a nyitásra, de attól nem, hogy ne lenne vendég.

Kevés alapanyaggal, rövid étlappal vágunk neki, egy olyan épületben, amiben maximum harminc fő tud leülni. Azt hiszem, csak ilyen módszerrel lehet reagálni a jelen kihívásaira

– vallja Ádám.
Ádám betonozás közben a készülő Iszkorban / Facebook

Pohner Ádám dolgozott már az Olimpia étteremben, a Kistücsökben, a tatai Platánban, illetve commis-ként részt vett a Bocuse d'Or-on is, szóval nem elhanyagolható szakmai tapasztalattal a háta mögött vág bele a vállalkozásba ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben – érdekesség, hogy a hely finanszírozásához még garázsvásárt is tartottak.

Arra a kérdésre, hogy honnan ered a név, azaz az Iszkor, elmeséli, hogy nagypapája hívta iszkorfának a berkenyefát Mályinkán.

Sok sikert, Ádám!

Címlapfotó.


Még több Ádámtól:

Címlapról ajánljuk

További cikkek