Isteni tésztarakottasok

Mihez kezdjünk a tésztával? Gyakran döntünk mellette, de mikor sütöttünk utoljára vargabélest? Az egész család kedvencei lesznek a tésztarakottasok, mazsolával vagy anélkül!

Vargabéles Vicikó konyhájából

Egy hagyományos, finom második fogás, ha előtte már egy laktatóbb levesünk volt. Szerintem olyan téli finomság ez,  nekem valahogy mindig akkor jut eszembe, és készítem is.

Tésztákból sokszor készítünk sokféle ételt, gyors vacsoraként vagy ebédre gyakran választjuk, hiszen gyorsan megvan és szinte bármivel összeforgathatjuk a kifőtt alapanyagunkat. De milyen ritkán készítünk belőle édességet! Pedig egy kiadós, édes tésztarakottas bármilyen hétvégi főfogást kiválthat, ha a levessel már “megágyaztunk”a főfogásnak. Legnépszerűbb minden bizonnyal a vargabéles, de mutatunk pár opciót a tésztakreációk repertoárjának bővítésére!

Frissensült-kalauz: cigánypecsenye >>

Vargabéles Vicikó konyhájából

Egy hagyományos, finom második fogás, ha előtte már egy laktatóbb levesünk volt. Szerintem olyan téli finomság ez,  nekem valahogy mindig akkor jut eszembe, és készítem is.

Almás lasagne

Szeretem az almás - dolgokat, mindig keresgélek valami új recept után, ezt is az interneten találtam (hála annak, aki feltette). Kicsit féltem tőle, de megérte elkészíteni. Nagyon finom.

Vargabéles 6. - Eperöntettel

Sok vargabéles receptet olvastam, de valamiért egyikkel sem lettem  túl jóba. Van, amelyikbe 40-50 dkg túró kell, van amelyikbe olvasztott vaj, stb. ezért 4-5 receptből ollóztam össze a ...

"Más tészta"

A vargabéles nagyon finom, tagadhatatlanul kalóriadús finomság, nem jellemző, hogy egy átlagos októberi estén vállalkozunk arra, hogy összeállítsuk. A hétvége persze más, úgyhogy a hétközbeni saláták és szendvicsek vegetáló napjai után dúskáljunk a jóban! A vargabéles cérnametéltből készül, ez esetben házi készítésű változattal ne vacakoljunk, piacon, de még a boltokban is kapni jó minőségű házi tésztát. A stíriai metélt már kicsit “más tészta”, annál erősen ajánlott otthon nekirugaszkodni a metéltnek, de gyorsított főzéshez-sütéshez megteszi a jóféle bolti is. Mindkét ételféleség jellemzője, hogy rengeteg túró és vele járó mazsolamennyiséget igényelnek, az étel gericét tulajdonképpen ez a hozzávaló adja.

7 ellenállhatatlan gombás fogás >>

Tiroli tészta

Nem szeretem a túrót, csak édes formájában. Mióta Anyukám először elkészítette, azóta az egyik kedvencem lett. Nagyon egyszerű, finom és laktató étel. Édesszájúak előnyben!

Vargabéles

Vargabélest most sütöttem először. Több receptet elolvastam, összehasonlítottam, saját ízlésem szerint módosítottam, így jött létre ez a változat. Mivel csak a szűk család volt ...

Stíriai metélt

A magyar konyhában a tehéntúró felhasználása nagyon sokrétű. Édes és sós főételekhez, süteményekhez is kedvelt alapanyag. A stíriai metélt egyik a sok édes változat közül.

Ezen kívül a vargabélest a réteslapok tartják egyben, alul és fölül keretezik az isteni túrós, metéltes tölteléket. Fontos, hogy a tésztát előzetesen ne főzzük agyon, éppen csak pördüljenek párat a cérnametéltszálak a forró vízben, hiszen később még sütni fogjuk őket. Ne feledjük, hogy a tojások sárgáját külön fogjuk használni a fehérjéktől, ez utóbbit pedig kellően keményre kell felverni, különben oda minden fáradozásunk. A stíriai metélt esetében a már fönt említett házi tésztakészítési macera mérföldkőnek számít, a vargabéleshez képest itt a réteslapokkal nem, csak a tésztával tömjük meg jó alaposan a túrós masszánkat. Akárcsak a vargabélesnek, a stíriainak is a tejföl adja meg a kellő krémességet.

További édes tésztarakottasok receptjei itt >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...