Nagyon sok ételre mondjuk, hogy csak a képzeletünk és az ízlésünk szab határt abban, hogy mivel dobjuk föl az egyes fogásokat – a tapasokban éppen az a jó, hogy annyira tág fogalmi keret, hogy szinte minden, randomszerűen kitalált recept belefér. Dobd fel az estéket falatkákkal, íme, tippjeink!
Hétfő
A mozzarella önmagában sokaknak unalmas lehet (azért a valódi mozzarella, amihez itthon nagyon nehéz hozzájutni, valószínűleg más véleményeket váltana ki), ezért füstölt verzióban érdemes venni és baconbe göngyölni. Roppant egyszerű, nagyon finom vacsora, főleg, ha sietősre kell vennünk a figurát.
Kedd
Végre kukoricaliszt! Gyönyörű színt az ételnek, ez a lepény sem ússza meg a színáramlatot, főleg, hogy főtt kukoricaszemeket is kíván a recept – konzerv vagy fagyasztott termékkel dolgozhatunk. A lilahagyma kihagyása meg se forduljon a fejünkben, bőven aprítsunk bele, a petrezselyem pedig pont az i-re.
Szerda
Semmi extra feladatunk nincs ezzel az isteni bruschettával, mint alaposan összevágni, átforgatni a hozzávalókat, és a már megpirított kenyérszeletekre halmozni. Olívaolajból érdemes igazán jó minőségűt venni viszonteladónál, érezni fogjuk a különbséget!
Csütörtök
Tudom, már a hétre ajánlottam mozzarellás receptet, de ennek a lepénynek aztán tényleg lehetetlen ellenállni – leveles tészta, paradicsom és sajt találkozása, ráadásul minden különösebb fakszni nélkül? Aki kipróbálja, többé nem feledi!
Péntek
Ezzel a vacsorával jó már előre gondolkodni, és előzőleg összedobni, majd behűteni. Elsőre talán furcsának tűnhet az ötlet, hogy a szikkadt kenyérdarabokat kell összetépkedni és -forgatni a többi alapanyaggal, de az ízeredmény kárpótolni fog mindenért – ráadásul a vegák is nagyon hálásak egy-egy ilyen ínyenc újdonságért.
A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>