Isteni kenyerek és a város legjobb kakaós csigája

Friss, ropogós és igazi! Beutalót adnék a Három Tarka Macskába mindenkinek, aki már elfejetette, milyen a jó kenyér. Új, francia stílusú pékség Újlipótvárosban.

Ma hajnalban nyitott a Pozsonyi úton a Három Tarka Macska francia stílusú pékség. És a hajnal nem vicc, mert már hat órától lehet sorban állni a kakaós csigáért. A pékáruvál sem viccelnek. A lisztet egy francia malomból hozatják, de a péket is Franciaországból importálták, és igen, a kenyérkészítés technikája is francia. Persze van azért francia-magyar fúzió is, például a már említett kakaós csiga, amiről mindenki ódákat zeng, sőt, van aki egyenesen azt állítja, hogy a legjobb a városban. Ez a hír olyan gyorsan és hatékonyan terjedt szájhagyomány útján az újlipóciai faluközösségben, hogy reggel kilenckor már az összes elfogyott, így erről nyilatkozni egyelőre nem tudok, de ígérem, ha délután elkészült a friss adag, visszamegyek és update-elek.

Amit viszont kóstoltam, sőt láttam is, az, hogy hogyan készül az isteni baguette. Első osztályú, komolyan - belül puha, kívül hihetetlen ropogós, és ami talán a legfontosabb, hogy ízes! Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a kenyér, mint olyan, nem pusztán egy felvágott alá való szükséges elem, hogy jól lakjunk, hanem igenis lehet jóízű. Annyira jóízű, hogy a végén magát a sonkát fogjuk száműzni a tetejéről. Én konkrétan miközben ezek a sorok írom, szépen törögetem a zacskóból a kenyérfalatkákat, mert ömagában is jól csúszik.

Pierre, a pékmester olyan meggyőződéssel képes beszélni a kényérkészítésről, hogy egy idő után azt éreztem, basszus, én is pék akarok lenni. Az a szendvedély, ahogy a szakmájára tekint, kiegészülve az évek alatt gyűjtött tapasztalattal, elképesztően inspiráló volt.

Teljes kiőrlésű, kovászos, olivás, vörösboros, gluténmentes - azt hiszem, a kínálatra nem lehet panasz. Ha a napkezdésünket nem az állandó rohanás irányítja, akkor be is ülhetünk reggelizni. Válogathatunk szendvicsekből, tojásos reggelikből, és van kávé. Mindent korrekt ár-érték arányban kapunk meg - egy kovászos baguette például 480 magyar forint.

Nagyon kellett már egy ilyen hely, ahol non-stop friss és jó az áru, én nagyon csíptem, úgyhogy jó szívvel mondom, menjetek és teszteljétek ti is!

Három Tarka Macska

Három Tarka Macska a Facebookon

Cím:1137 Budapest, Pozsonyi út 41.

Nyitva tartás:H-P: 06:00–19:30Sz-V: 08:00-19:30

Címlapról ajánljuk

30 gyönyörű étel novemberre, amit sületlenség lenne nem megsütni-főzni

Ha van olyan hónap, amikor probléma és túlagyalás nélkül telepakolhatjuk szokásos havi ajánlónkat laktató, melengető, kelt tésztás, húsos, kalóriadúsabb, picit zsírosabb ételekkel, az a november: ilyenkor tényleg jólesik felvenni a belső télikabátot, és megfőzni-sütni mindent, ami még nem karácsonyi, de már hozza a kellemes kuckózós, otthon főzős hangulatot. 30 csodaszép és finom étel következik novemberre:

Nosalty