Ismét az „utcán" ettünk!

Nem egészen az utcán, hanem a Hold utcai vásárcsarnokban, ahol harmadszor rendezték meg a Street Food Show-t, az utcakaják legnagyobb hivatalos ünnepét. Természetesen nekünk is ott kellett lennünk!

Mióta a slow food mozgalom felütötte a fejét, cikinek számít utcán enni. A street food, vagyis utcakaja gyűjtőfogalom emblematikus fogásai, a hamburger, a hot dog, a kolbász, a gyros olyan falatok, melyek elkészítése sok időt vesz igénybe, de előre elkészítve pár perc alatt megkaphatjuk, és álltunkban, műanyag evőeszközzel és plasztik tányérban, de akár sétálva is elfogyaszthatjuk. A gyorsaság sokszor a minőség rovására megy, hiszen ezek az ételek hiába fogyaszthatóak fél kézzel is, az előállításukhoz szakértelem szükséges. Ezért van olyan rossz híre az utcán evésnek, a hamburgereseknek és a gyrososoknak. Pedig minőségi gyorskaja igenis létezik!

Sajnos nem minden sarkon botlunk bele, de ha kicsit utánanézünk, egyre-másra nyílnak Budapesten és vidéken a minőségi gyorséttermek. A Dining Guide által rendezett harmadik Street Food Show-n egy csokorra valót gyűjtöttek össze a hétvégén. Nem volt egyszerű feladat mindent végigkóstolni, de minden tőlünk telhetőt elkövettünk! Kedvenceket sem egyszerű felsorolni, hiszen jó néhány étterem okozott nekünk elégedett perceket, megosztjuk veletek, hol érdemes gyorsan bekapni pár falatot! A Marmorstein pékség áruit, kenyereit és kalácsait, elsősorban otthoni fogyasztásra szánják, de gourmand legyen a talpán, aki meg tudja állni, hogy útközben ne fogyassza el magában legalább a felét. „A hamburger védelmében" címen indíthat műsort a Bodega – a minőségi, több ezer forintos szaftos, valódi hamburgert kínáló bisztrók mellett igazi gyors burgert árulnak –, a száraz puffancs és műanyag csalamádé helyett azonban igazi cheddar sajtot, szaftos húspogácsát és friss zöldségeket kap, aki náluk vásárol.

Azt is régóta tudjuk, hogy a legjobb gyros a Gyradikóban kapható, de még mindig nem sikerült rájönnünk, hogy titkuk a jó minőségű húsban, a krémes tzatzikiben vagy a különleges fűszerezésben rejlik-e. Mindenesetre, ha már ott járunk, a baklavát se hagyjuk ki, mert bár a gyrosról híresek, baklavában is bajnokok! Ha valaki pár perc alatt akar valami nagyon finomhoz jutni, a SonkaArcok sonka-sajt válogatásával érdemes próbálkoznia – séta közben is jól csúszik! Ínyencek és halak szerelmeseinek régóta szívfájdalma, hogy itthon csak édesvízi halakat lehet kapni, a jó minőségért pedig néha igen messzire kell menni. Ennek az állapotnak vetett véget a Budaörsi Halpiac, ahol a Fishmonger és Dokkbüfé jóvoltából bármikor kaphatunk különleges tengeri halakat. Most halas szendvicseket és osztrigát hoztak magukkal. Ezen kívül voltak még főzőbemutatók, megtudhattuk, hogyan válasszunk bort az ételhez, és hasznos tanácsokat is kaphattunk ismert bloggerektől. Hazafelé indulva pedig elfogyaszthattuk a legtipikusabb „utcadesszertet", mindenki kedvenc fagyiját ezúttal a Fragola szolgáltatta. Örülünk, hogy ott voltunk, és legközelebb is az első sorban fogunk hamburgert kérni!

A rovat korábbi cikkeit találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...