Ismét itt a Gourmet Fesztivál!

Ezúttal a pünkösdi hétvégén, május 21-24. között, de idén is a Millenárisról jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, a Gourmet Fesztivál. 

Újdonság, hogy idén a fesztivál már csütörtökön megnyitja kapuit, az év étele pedig a paprikás csirke, amelyet számos változatban mutatnak majd be az ország kiemelkedő éttermei. Emellett felsorakoznak a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág más jeles képviselői is.A nemzetközi konyha is megjelenik a Gourmet kínálatában: az éttermi kiállítókon túl - a magyarok mellett – külföldi sztárséfek is főznek majd a gasztroszínpadon, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal várják a vendégeket.

A fesztiválon streetfood-kategóriában kulináris újdonságként jelenik meg a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül majd, hogy a grillezéssel össze nem téveszthető a BBQ, azaz a füstön sütés lassú tűzön, ami az egyik legnemesebb ételkészítési filozófia.Az idei Gourmet-n külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d’Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai “epicentruma”, ahol a januárban megrendezett lyon-i Bocuse d’Or magyar standján nagy sikert arató hazai éttermek öt fogásos menüjét is megkóstolhatja a nagyérdemű.

A látogatók idén is megízlelhetik a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket, és találkozhatnak Michelin-csillagos éttermekkel a kiállítók között és a színpadi programok során egyaránt.

A rendezvényről és a kiállítókról itt találtok bővebb információt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...