Amennyire ártalmatlannak néz ki a mochi, a ragacsos rizslisztből készülő, világhírű ruganyos japán édesség, amit tradicionálisan szilveszterkor fogyasztanak legnagyobb mennyiségben, annyira veszélyes is. Az évről évre bekövetkező tragikus halálesetek sora ugyanis idén újévkor is folytatódott: megint többek életébe került a finomság.
Így készül a mochi:
Döbbenet, hogy készül a MOCHI, a japánok világhírű nyúlós édessége
A Tokiói Tűzoltóság természetesen tett már óvintézkedést a balesetek megakadályozására, felhívták a lakosság figyelmét, hogy ha lehetséges - és főleg az idősebbek - minél kisebb darabokban fogyasszák a mochit és jól rágják meg lenyelés előtt, mégsem sikerül maradéktalanul eliminálni a veszélyt.
Idén a szilveszteri bulikat követően eddig két halálos áldozatról számolt be a sajtó, 13 ember pedig kórházba került - mindez csak Tokióban. A hatóság figyelmeztetése szerint a gyerekek és az idősebb korosztály a leginkább veszélyeztetett.
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
9 ember vesztette életét a mochi miatt
9 ember életébe került Japánban szilveszterkor a közkedvelt rizses-ragacsos édesség, a mochi elfogyasztása.
Brecz Judit11 furcsán gyönyörű japán édesség
A japánok nem édességeikről a leghíresebbek, ha ételeikről van szó - előbb jutna eszünkbe a sushi vagy a ramen tésztás levesük, mégis van miből válogatniuk. Nézzétek!
Brecz JuditDöbbenet, hogy készül a MOCHI, a japánok világhírű nyúlós édessége
De hogy bírja erővel? És hogy nem üt rá a másik kezére az óriás fakalapáccsal? Ilyen kérdéseink voltak, mikor megnéztük ezt a videót - így készül a japánok ragacsos mochija!
Brecz JuditMegint halálos áldozatokat követelt a mochi - megéri ez?
Döbbenet, de ismét több halálos áldozatot követelt szilveszterkor a japánok egyik kedvenc édessége, a ragacsos-nyúlós mochi. Nem tanulnak.
Brecz Judit