Ismét halálos áldozatokat követelt a ragacsos MOCHI

A mochi, a japánok ragacsos édessége megint halálos áldozatokat követelt - pedig a hatóság folyamatosan figyelmeztet a veszélyekre.

Amennyire ártalmatlannak néz ki a mochi, a ragacsos rizslisztből készülő, világhírű ruganyos japán édesség, amit tradicionálisan szilveszterkor fogyasztanak legnagyobb mennyiségben, annyira veszélyes is. Az évről évre bekövetkező tragikus halálesetek sora ugyanis idén újévkor is folytatódott: megint többek életébe került a finomság.

Így készül a mochi:

Döbbenet, hogy készül a MOCHI, a japánok világhírű nyúlós édessége

A Tokiói Tűzoltóság természetesen tett már óvintézkedést a balesetek megakadályozására, felhívták a lakosság figyelmét, hogy ha lehetséges - és főleg az idősebbek - minél kisebb darabokban fogyasszák a mochit és jól rágják meg lenyelés előtt, mégsem sikerül maradéktalanul eliminálni a veszélyt.

Idén a szilveszteri bulikat követően eddig két halálos áldozatról számolt be a sajtó, 13 ember pedig kórházba került - mindez csak Tokióban. A hatóság figyelmeztetése szerint a gyerekek és az idősebb korosztály a leginkább veszélyeztetett.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via delish; fotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...