Ismeritek a chontacurót? Ez az amazóniai ínyencség nem más, mint egy duci lárva

Chontacurot minden ecuadori asztalra! Vallja Juan, a profi séf, aki az amazóniai konyha szerelmese - így történhet meg, hogy kövérkés lárvát tálal vacsorára vendégeinek.

Az Amazonas menti esőerdők környékén végtelen mennyiségű rendhagyó ételalapanyagra bukkanhatunk. Ilyen például a duci amazóniai pondró, az úgynevezett chontacuro is. A krémszínű, fehérjedús és tápláló, külsőre azonban legtöbbünknek eléggé visszataszító féreg még egy Michelin-csillagos étteremben is megtalálhatja a helyét.

Juan José Aniceto, az ecuadori Puya város séfje bár a francia, az amerikai és a hagyományos ecuadori konyha csínját-bínját is kitanulta, mégis végül az amazóniai konyhára specializálódott, amit itt, Puyaban ismert meg. Ehhez nem volt rest az esőerdőkig menni, hogy aztán rátaláljon erre a bizonyos chontacuro nevezetű pondróra.

NÉZZÉTEK:

"Igaz, hogy az újdonságok kipróbálásától eleinte szinte mindenki ódzkodik, de eddig senkivel se találkoztam, akinek ne ízlett volna a chontacuro."

Mai napig ez az egyik legemblematikusabb amazóniai illetve ecuadori fogás, sőt, a helyiek szerint még a légzőszervi betegségeket és az influenzát is gyógyítja.

A megfelelő szakértői tudással bármilyen furcsának vagy akár visszataszítónak tűnő tápláló alapanyag megtalálhatja a helyét akár egy többcsillagos étteremben is - vallja Juan.

Ezt láttad az ízHUSZÁR magazinon?

Kultúrfelvágott: elkészítettük Clemenza húsgolyós spagettijét a Keresztapából

via

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...