Ismered az okrát?

Ebből a ritka zöldségféléből készítették harmadik fogásukat A Konyhafőnök mai napján a versenyző csapatok. Mi is mutatunk pár receptet hozzá.

Az okra leginkább egy mini paprikára hasonlít, nálunk ritkán kapható, pedig nagyon széleskörűen alkalmazható alapanyag.

Ez a zöldségféle a trópusi illetve a szubtrópusi vidékeken terjedt el: Észak-Afrikában évezredek óta termesztik, Indiától Ausztráliáig közkedvelt, de Amerikában is jól ismerik.

Gumbo recept

Itthon is próbálkoztak vele – kisebb-nagyobb sikerrel – , de még mindig nagyon kevesen ismerik. Számtalan ország fogyasztja napi renderességgel köretként vagy fűszernövényként. Magyarországon különlegességnek számít, azonban nem lehetetlen a beszerzése.

Bhindi chicken recept

Küllemre, illetve méreteit tekintve is leginkább egy éretlen paprikára hasonlít: halványzöld, ropogós külső héjjal és rengeteg „maggal” rendelkezik. Főzés közben pektintartalma miatt ragacsossá válik, és ezzel igencsak besűríti az ételeket.

Egészben sült jérce okrával recept

Vannak országok, ahol leginkább levesként, van ahol egyfajta lecsóként használják. Remek választás lehet sütve-főzve, sőt, még nyersen is, például salátákhoz.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...