Ismerd meg a Halloween-cukorkát!

Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.

A Candy Corn (azaz kukoricacukorka) az Egyesült Államokból és Kanadából indult hódító útjára, amikor 1880-ban a philadelphiai George Renninger saját édességgyárában megalkotta a kukoricaszemek formájára emlékeztető finomságot.

A különösen Halloween környékén népszerű cukorka minden egyes szeme nagyjából háromszor akkora, mint egy megszokott kukoricaszem, de színe és formája akár egy valódira is emlékeztethet. Fontos különbség azonban, hogy a tradicionális Candy Corn három színből áll (sárga, narancs és fehér), íze pedig leginkább egy kellemes karamellás cukorkára emlékeztet.

A cukorból, kukoricaszirupból (édesítő), karnaubaviaszból, és mesterséges színező- és kötőanyagokból készülő cukorka nevének eredetét sokan sokféleképpen magyarázzák, azonban a hivatalos források szerint hasonló színén és formáján kívül semmi köze a kukoricához.

Vagy mégis?

Persze a fenti fotó viccesen szemlélteti, hogy a Candy Cornból akár egy valódi csemegekukorica-cső is kirakható, azonban a "Halloween cukorka" néven is közismert narancssárga édesség inkább csak egy tréfás átgondolása a csöves termésű növénynek, amit előszeretettel ajándékoznak a gyerekeknek a háztól házig járáskor.

A cukorka egyébként olyannyira beivódott az amerikai Halloween ünnepébe, hogy október 30-át hivatalosan is Nemzeti Corn Day Napnak jelölték ki.

Népszerűségének további titka, hogy az egyik legegészségesebb cukorkaként tarják számon, mivel teljesen zsírmentes, és viszonylag csekély cukortartalma miatt az alacsony kalóriatartalmú édességek közé tartozik.

Bár Magyarországon egyelőre csak nagyon kevés üzletben kapható a Candy Corn, de ha kedvet kaptál megkóstolni ezt a szellemes édességet, a lenti videó segítségével te is elkészítheted magadnak.

Hozzávalók:

  • 2 ½ csésze porcukor
  • ¼ csésze tejpor
  • ¼ teáskanál só
  • 1 csésze cukor
  • 2/3 csésze kukoricaszirup
  • 1/3 csésze vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • ételfesték (sárga, narancssárga, fehér)

Elkészítés:

  • Keverd össze a porcukrot a tejporral és a sóval, majd tedd félre.
  • A kristálycukrot keverd el a kukoricasziruppal és a vajjal egy lábasban, majd nagy lángon kezd el főzni. Amikor már forr, vedd le közepes hőmérsékletre és folyamatos keverés mellett további 5 percig főzd.
  • Húzd le a tűzről és keverd hozzá a vanília kivonatot.
  • Add hozzá a tejporos keveréket és alaposan kavard el, majd hagy néhány percig hűlni a keveréket.
  • Adagold három részre, három különböző tálba és színezd meg az ételfestékekkel.
  • Keverd simára a színezékkel, amíg selymes nem lesz.
  • Nyújtsd ki őket kb. 40 centi hosszúságúra, tedd őket egymás mellé és óvatosan egy sodrófa segítségével gyúrd őket össze, majd vágd háromszög alakúra.
  • Tedd sütőpapírral és egy óráig hagyd szilárdulni.
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...