6 islerlelőhely Gödöllőtől-Pécsig, ahol mesteri korongok várnak

Linzeres vagy isleres vagy? Hangzik el gyakran a kérdés a cukrászpult mellett. Mi most az utóbbi mellett tesszük le a voksunkat és a csokoládéval bevont omlós tésztás sütihez adunk néhány tuti tippet. Ezúttal nem a készítéséről mesélünk, hanem megsúgjuk a biztos lelőhelyek listáját.

Egyes források szerint 1849-ben készítették az első islert Bad Ischl városában, Ferenc József tiszteletére, a lassan 200 éves Zauner nevű cukrászdában. Viszont él a köztudatban egy kevésbé romantikus eredettörténet is, miszerint az ‘50-es években került először desszertes tányérra az isler: az említett Zaunerben egy Richard Kurth nevű cukrász találta ki az imádott sütit, persze egy világkiállítás miatt (ismerős lehet a koncepció akár a somlói galuska kapcsán is!). Mindegy, hogy melyik sztorinak hiszünk, a lekvárral tapasztott, csokival öntött linzerkorongok ezekben a cukrászdákban mindig szuperek!

Nézd meg galériánkban a szuper islerlelőhelyeket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hangolódj, készülődj a karácsonyra ezekkel a cikkekkel:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...