Iskolai menzakaják a zöld csapattól

A Konyhafőnök Junior zsűritagjai ma tanároknak öltöztek, nagy szigorúság közepette kiosztották a feladatokat: iskolai menük elkészítésére kérték a kis versenyzőket.

Frankfurti leves

Hozzávalók

  • 1 db kisebb kelkáposzta, 2 db fehérrépa, 3 db sárgarépa, 1 db nagyobb burgonya, 1 tk kömény, 1 tk paprika, 1 db hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pár virsli, 15 dkg kolbász, 5 dkg szalonna, 1,5 dl tejföl

Elkészítés

  1. A kelkáposztát blansírozzuk, és összevágjuk a zöldségeket.
  2. A hagymát és a szalonnát üvegesre pirítjuk.
  3. A virsliket és a kolbászt feldaraboljuk,és minden hozzávalót - kivéve a kolbászt - a levesbe teszünk.
  4. Miután megfőtt, tejföllel sűrítjük
  5. Közben készítünk kolbászchipseket is, amiket majd a tányér tetejére helyezünk.

Piskóta csokiöntettel

Hozzávalók

6 tojás, 6 ek cukor, 1 cs sütőpor, 6 ek liszt, darált mandula, 1 db vanília rúd, 20 dkg csoki pasztilla, 4 ek cukor, 4 ek vaj, 4 ág levendula, pár szem datolya és málna

Elkészítés

A tojásfehérjékből habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot, a sárgájához hozzáadjuk a habot, majd a lisztet, a mandulát, a sütőport és a vaníliarúd magját, összekeverés után formába öntjük, és betesszük a sütőbe.

A csokipasztillát vajjal megolvasztjuk, cukorszirupot készítünk, ebbe tesszük a levendulát és a datolyát, majd a csokihoz adjuk. Tálalásnál friss málnával díszítjük a tányért.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...