Frankfurti leves
Hozzávalók
- 1 db kisebb kelkáposzta, 2 db fehérrépa, 3 db sárgarépa, 1 db nagyobb burgonya, 1 tk kömény, 1 tk paprika, 1 db hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pár virsli, 15 dkg kolbász, 5 dkg szalonna, 1,5 dl tejföl
Elkészítés
- A kelkáposztát blansírozzuk, és összevágjuk a zöldségeket.
- A hagymát és a szalonnát üvegesre pirítjuk.
- A virsliket és a kolbászt feldaraboljuk,és minden hozzávalót - kivéve a kolbászt - a levesbe teszünk.
- Miután megfőtt, tejföllel sűrítjük
- Közben készítünk kolbászchipseket is, amiket majd a tányér tetejére helyezünk.
Piskóta csokiöntettel
Hozzávalók
6 tojás, 6 ek cukor, 1 cs sütőpor, 6 ek liszt, darált mandula, 1 db vanília rúd, 20 dkg csoki pasztilla, 4 ek cukor, 4 ek vaj, 4 ág levendula, pár szem datolya és málna
Elkészítés
A tojásfehérjékből habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot, a sárgájához hozzáadjuk a habot, majd a lisztet, a mandulát, a sütőport és a vaníliarúd magját, összekeverés után formába öntjük, és betesszük a sütőbe.
A csokipasztillát vajjal megolvasztjuk, cukorszirupot készítünk, ebbe tesszük a levendulát és a datolyát, majd a csokihoz adjuk. Tálalásnál friss málnával díszítjük a tányért.