Irtó drasztikus dolgot mondott Erzsébet főtanácsadója a húsevőkre

Úgy tűnik, a szélsőséges klímaaktivista vélemények a brit uralkodói házat sem kerülik el. Most Erzsébet főtanácsadója adott hangot annak, mit tenne a húsevőkkel.

Igen drasztikusan vélekedik a húsevésről II. Erzsébet angol királynő főtanácsadója, az ügyvéd Michael Mansfield. A közelgő (sokak szerint már rég létező) klímakatasztrófára való tekintettel ugyanis a férfi szerint az egyetlen megoldás az lenne, ha betiltanák a húsevést - írja az nlc.

Szélsőséges véleményének oka pedig az a nem egyedi álláspont, miszerint az üvegházhatásért felelős gázok negyedének kibocsátásáért a mezőgazdaság a felelős, azon belül is főként az állattenyésztés.

Receptajánló:

Az amúgy vegetáriánus Mansfield nemrég egy brightoni konferencián prezentálta igen szélsőséges véleményét a húsevésről, és javasolta, hogy a jövőben büntessék azt, aki húst fogyaszt - csakúgy, mint azt, aki rágyújt egy nyilvános helyen.

Nem tudjuk, ezt a gyakorlatban hogy képzeli, de mindenesetre érdekes elgondolás. Vajon Erzsébet követi majd?

Egyébként úgy tudjuk, a királynő is fogyaszt húst...most akkor vele mi van? A brit uralkodót is megbüntetné a tanácsadó?

Ezeket olvastad már?

címlapkép: getty

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...