A piknikezési szezon nálunk májusban kezdődik. Ilyenkor a barátokkal közösen kiszemelünk egy szimpatikus zöld pontot a városhoz közel, ahol összegyűlik a csapat, és egy hatalmas piknikezéssel ünnepeljük a tavaszt. De nem is olyan egyszerű műfaj ez, hiszen nem kevés fejtörést okoz, hogy milyen ételt készítsünk. Ennek oka, hogy rengeteg kritériumnak kell megfelelni: legyen praktikusan szállítható, kevésbé romlandó és könnyen fogyasztható – ez mind fontos szempont a szabad ég alatti lakománál.
Most három olyan recepttel szeretnék nektek segíteni, amelyek ebbe a szigorú halmazba maximálisan beleillenek. Bár tény, hogy a fasírthoz kínált mentás joghurt nem igazán szereti a meleget és napsütést, de nem kell félnünk tőle, hiszen annyira piszok jó a húsgolyó, hogy pillanatok alatt elkapkodják majd, így ideje sem lesz megromlani!
A spenótos táskákkal is vigyázni kell, ugyanis a sütőből kivett langyos péksütemény illata könnyen megrészegítheti az embert, és előfordulhat, hogy még indulás előtt lába kél egy-két darabnak.
A mentaszörp pedig nemcsak piknikezéshez, de egész nyárra erősen ajánlott, hiszen kevés ilyen könnyen elkészíthető és eszméletlenül hűsítő ital létezik!