Ínycsiklandó sütőtökös ételek, amiket neked is el kell készítened

Az ősz egyik finomsága a sütőtök, ami nemcsak sütve, hanem levesnek, főételnek és desszertnek is tökéletes. Irány a konyha, és maxold ki te is a sütőtök szezont!

Almás-narancsos sütőtökkrémleves, mandarinos-sütőtökös kehely és baconös-currys sütőtök krém – te melyikhez kaptál kedved?

Almás-narancsos sütőtökkrémleves

A narancs nemcsak színében passzol a sütőtökhöz, hanem a két íz tökéletesen kiegészíti egymást. Ha a levesedhez immunerősítő gyömbért és a szerecsendiót is adsz, tovább fokozhatod a pikáns íz világot, amit az alma tovább színesít. Amellett, hogy finom levest készíthetsz belőle, a sütőtök béta-karotinban gazdag, amit a szervezetünk A-vitaminná alakít, ezzel is támogatva szemünk egészségének fenntartását.

Currys-baconös sütőtök

A bacon még a legunalmasabb ételt is képes feldobni, a curry pedig karakteres ízt kölcsönöz a sütőtöknek. De a curry nemcsak finom fűszer, hanem a tökhöz hasonlóan erős antioxidáns hatással is bír és hatékony gyulladáscsökkentő. Az aranyló fűszer emellett immunerősítő, így jól teszed, ha ősszel, a tél közeledtével currys ételeket készítesz.

Mandarinos sütőtök pohárkrém

Mandarinos sütőtök pohárkrém

Találtam egy sütőtököt megbújva a kazánházban, megsütöttem. Forrón neki is estünk. Finom édes volt. Másnap ott árválkodott két darab. Mit csináljak veled? Narancsos krémet!!! Nincs ...

Ha desszertre vágysz, de nem akarsz sok időt a konyhában időzni, a rostban gazdag sütőtök akkor is tökéletes alapanyag. Édes mandarinnal, vaníliával keverve igazi boldogságbomba, és ha nyírfacukorral készíted, még a nadrágod sem fog szorítani. Ha szereted a mandarint, jó hír, hogy az apró gyümölcs óvja a májadat és az artériáidra is jó hatással van.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...