Ez egy világjelenség: az éttermek és vendégeik részéről is nagyon sok étel vész kárba nap mint nap. A pazarló életmód ellen kíván fellépni egy délkelet-indiai tengerparti városban, Kocsínban, Minu Pauline étteremtulajdonos hölgy, aki Pappadava nevű vendéglője elé egy nagyméretű hűtőszekrényt helyezett ki. Tette ezt azért, hogy a napi megmaradt ételt - ez átlagban úgy 75-80 adagot tesz ki - ingyenesen a rászorulóknak adhassa. A sok-sok finomság így biztonságos körülmények között, hűtőben tárolva várja az éhes embereket. Mindenki jól jár. Az étterem nem dob ki semmit, nincsen a kukában rohadó ételmaradék, és gondolom a szemétszállítási költségei is csökkennek. A nélkülöző utca embere pedig megtöltheti a bendőjét, méghozzá úgy, hogy nem kell koldulnia hozzá.
Nézzétek a boldog és elégedett arcokat - ilyeneket mi is szívesen látnánk, ugye?
...és ezt olvastad már?
Ezt eszik a világ repülőgépein a szegények és a gazdagok
(forrás, fotó: pulptastic)