Így állnak a hazai csirke- és pulykaárak

Fordulatok a hazai baromfipiacon: az importált baromfi mennyisége igencsak megnőtt idén, az export pedig lecsökkent.

Káosz a magyar baromfipiac táján: az export jelentősen lecsökkent, ezzel párhuzamosan az import pedig bő 30 százalékkal nőtt: egészen pontosan 32,5 százalékkal 58 ezer tonnára, értéke 73,4 százalékkal 48 milliárd forintra emelkedett, sőt, a termelői és feldolgozói árak is nőttek – írja a Napi.hu.

Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára az idén 48,1 százalékkal kilónként 419 forintra, a vágópulykáé 33,2 százalékkal 547 forintra nőtt.

Az Európai Bizottság adataiból kiderül, hogy az egész csirke uniós átlagára megközelítőleg 253 euró volt / 100 kiló, ez 27,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A magyarországi ár 53,3 százalékkal 819 forintra emelkedett kilónként.

Illatos-omlós citromos csirke

Van a kínai büfés íztelen, olajban tocsogó verzió, és van ez a ropogós, illatos, citromos változat. Te melyiket választod? ;) Illatos-omlós csirke, kevesebb mint fél óra alatt!

Resztelt pulykamáj vörösborosan

A magyar konyha kedvenc belsősége a máj, hiszen megannyi változatos elkészítési módja forog a köztudatban. A legegyszerűbb és leggyorsabb formája mégis az, amikor sok hagymával ...

Tyúkhúsleves Kiki konyhájából

Szerintem az egyik legszebb és legfinomabb leves. Szerencsére dédnagymamink csinált házi csigatésztát, így teljes volt az élvezet. A főtt tyúkhús néha elég száraz, ilyenkor ...

A csirke árváltozásai

A (boltokban ársapkás) csirkemellfilé feldolgozói értékesítési ára kilónként 55 százalékkal 1852 forintra, a csontos csirkemell ára 63,7 százalékkal 1340 forintra nőtt. A csirkecomb pedig 63,3 százalékkal 837 forintra drágult.


Még több aktualitás itt:

Legújabb receptek

Mogyoróvajas hamburger

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!