Így állnak a hazai csirke- és pulykaárak

Fordulatok a hazai baromfipiacon: az importált baromfi mennyisége igencsak megnőtt idén, az export pedig lecsökkent.

Káosz a magyar baromfipiac táján: az export jelentősen lecsökkent, ezzel párhuzamosan az import pedig bő 30 százalékkal nőtt: egészen pontosan 32,5 százalékkal 58 ezer tonnára, értéke 73,4 százalékkal 48 milliárd forintra emelkedett, sőt, a termelői és feldolgozói árak is nőttek – írja a Napi.hu.

Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára az idén 48,1 százalékkal kilónként 419 forintra, a vágópulykáé 33,2 százalékkal 547 forintra nőtt.

Az Európai Bizottság adataiból kiderül, hogy az egész csirke uniós átlagára megközelítőleg 253 euró volt / 100 kiló, ez 27,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A magyarországi ár 53,3 százalékkal 819 forintra emelkedett kilónként.

Illatos-omlós citromos csirke

Van a kínai büfés íztelen, olajban tocsogó verzió, és van ez a ropogós, illatos, citromos változat. Te melyiket választod? ;) Illatos-omlós csirke, kevesebb mint fél óra alatt!

Resztelt pulykamáj vörösborosan

A magyar konyha kedvenc belsősége a máj, hiszen megannyi változatos elkészítési módja forog a köztudatban. A legegyszerűbb és leggyorsabb formája mégis az, amikor sok hagymával ...

Tyúkhúsleves Kiki konyhájából

Szerintem az egyik legszebb és legfinomabb leves. Szerencsére dédnagymamink csinált házi csigatésztát, így teljes volt az élvezet. A főtt tyúkhús néha elég száraz, ilyenkor ...

A csirke árváltozásai

A (boltokban ársapkás) csirkemellfilé feldolgozói értékesítési ára kilónként 55 százalékkal 1852 forintra, a csontos csirkemell ára 63,7 százalékkal 1340 forintra nőtt. A csirkecomb pedig 63,3 százalékkal 837 forintra drágult.


Még több aktualitás itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...