Az október 9 – 18. között zajló tíz napos rendezvényen a szervezők és az éttermek is a vendégek legnagyobb biztonságára törekszenek. Országszerte mintegy 130 étterem állított össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált 3 fogásos menüsorokat a már megszokott 3.900 forintos Top, 4.900 forintos Prémium, vagy 5.900 forintos Exkluzív árkategóriákban. Asztalfoglalás a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges, a foglalható helyek száma limitált.
A tavaszi kényszerű bezárások után különösen nagy gonddal összeállított, igényes menüsorokkal készülnek az őszi Étterem Hétre a résztvevő éttermek. A fogások között szarvas carpaccio, füstölt kacsamáj, uruguay-i rib-eye steak, mákkéregben sült lazac, birka- és bivalygulyás, homár barigoule, langusztin cappuccino, vajhal steak, az alapanyagok között vaddisznószűz, borjúgerinc, galambhús és Angus hátszín is szerepel. A válogatott étkeket kifejezetten előnyös áron kóstolhatják meg az előzőleg online asztalt foglaló vendégek: a 3 fogás ára a választott kategóriától függően 3.900, 4.900 vagy 5.900 forint.
„A vidéki gasztronómiának azért nagy lehetőség az Országos Étterem Hét, mert új vendégkör célozható meg és ezáltal mindig frissíteni lehet a meglévő bázist.” – mondta el Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa. – Éttermünk kapcsán azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt években egyre több fiatal foglalt asztalt az Étterem Hétre, még a 18 – 25 éves korosztályból is, akik aztán később törzsvendégeinkké is válhatnak.”Bár a korábbi évek vendégei már megszokhatták, hogy az Étterem Hét eddig sem volt tömegrendezvénynek tekinthető, az október 9 – 18. között zajló eseményen mind az éttermek, mind a szervezők kiemelt szempontja lesz a vendégek biztonsága. A foglalási lehetőségek kialakításakor például figyelembe veszik az adott étterem nagyságát és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.
A rendezvény népszerűségét nemcsak az évről-évre bővülő vendégkör mutatja jól, hanem a résztvevő éttermek egyre tágabb köre és az is, hogy a korábbi résztvevők szívesen mutatkoznak be új oldalukról, új helyszínekkel. „A DiningCity lelkes rajongói egy éve már a kegyeikbe fogadták a Liszt étterem kínálatát. – mondta el Jóvér Ferenc, az Aria Hotel Budapest és a High Note SkyBar séfje. – Most a tavalyi kreatív csapattal elhatároztuk, hogy Budapest egyik kedvenc koktélbárjában, a High Note SkyBarban lepjük meg új és visszatérő vendégeinket, méghozzá vadonatúj ebéd- és vacsorakoncepcióval. Idén a fogások megálmodása során elrugaszkodunk a korábbi monarchia-hangulattól, és a világ konyháinak legizgalmasabb fortélyait gyúrjuk egységes koncepcióba. A kínálatban olyan ínyencfalatok kapnak helyet, mint a közel-keleti ihletésű kacsamelldukkah. Az igazi inspirációt mégis a SkyBar naplementés panorámája adja: végre itt az idő, hogy egy egyedi, többfogásos gasztronómiai élmény tegye teljessé a páratlanul romantikus látványorgiát, és ezzel végre teljesítsük vendégeink egyik régi vágyát.”
Azoknak, akik szívesen megismerkednének egy-egy új, számukra még ismeretlen étteremmel a barátságos árú menüsorok révén, érdemes résen lenniük:előzetes asztalfoglalásra mától van lehetőség, ITT.
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Két új Lidl és egy Aldi nyílik ezen a héten...
A Lidl- és az Aldi-rajongók is örülhetnek, mert több új egység is nyílik a héten, szerte az országban! Nézzük, pontosan hol...
Nosalty5 édesség, amit soha ne egyél cukrászdában
Bizony, egyes cukrászdákban nem szeretnek pazarolni, ezért sokan sajnos szívesen használják fel az este megmaradt sütiket a másnapi finomságokban...
NosaltyNébih kenyérteszt: ez a teljes kiőrlésű lett a legjobb, 11...
A Szupermenta program legújabb tesztje 16 teljes kiőrlésű búzaliszt és 2 Graham-liszt felhasználásával készült pékterméket vizsgált. 11 esetben komoly hiányosságokat találtak.
NosaltyLegalább 8 okot mondunk, miért egyél minél több SÜTŐTÖKÖT a...
A sütőtök óriás karriert futott be, mert gyerekkorunkban még maximum bébipapikban találkoztunk vele, mára meg igazi sztár lett. Jön a szezon!
Brecz JuditCímlapkép: Getty Images