Íme, a tökéletes csokoládé titka!

A természet ihlette a chocoMe új öntőformáját, így valódi műalkotások kerülnek ki ezentúl a csokoládémanufaktúra új üzeméből. Mitől lesz tökéletes a csoki? Eláruljuk!

„Aranymetszés” a csokoládékészítésben

Itt a chocoMe új öntőformája! Egyes chocoMe-kreációk feltétekkel díszített oldala eddig is felért egy-egy „műalkotással”, azonban mostantól az angyalföldi csokoládémanufaktúra arról is gondoskodik, hogy a táblák mindkét oldala kívánatos legyen a szemnek. A most bevezetett új öntőformával a csokoládékockák elrendezése az aranymetszés arányait követi, mely lényegében a természet tökéletes elrendezését idézi.

Készíts magadnak chocoMe-t! >>

A természet inspirálta

Az aranymetszés aránya szinte mindenhol megtalálható a természetben: a csigák mészházainak spiráljától a brokkoli rózsáján keresztül az emberi test arányáig bezárólag. Az építészetben, a képzőművészetben, de még a tipográfiában is fellelhető ez az arányosság. Mostantól a csokoládék világában is – elsőként a chocoMe-től.

„Szeretnénk még jobban megkülönböztetni a 2010 júniusában Magyarországon elsőként elindított, különleges feltétekkel készülő és személyre szabható táblás csokoládénkat a chocoMe-t követő csokoládékészítőktől és hasonló termékektől” – mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa, aki az eddigi 11 elnyert díja mellett most az Ernst & Young „Év Üzletembere” versenyén a „Jövő ígérete” díjat vehette át.

„A chocoMe indulásakor egy standard, bárki által hozzáférhető, kakaóbab motívummal díszített öntőformát használtunk, csakúgy, mint az utánunk indult vállalkozások többsége. Az új, chocoMe brandingelt öntőformával a célunk az volt, hogy még inkább megkülönböztessük magunkat konkurenseinktől, és vásárlóinknak könnyebben kezelhető, esztétikusabb és letisztultabb táblákat kínáljunk” – tette hozzá Mészáros Gábor.

Ott voltunk a megnyitón! >>

Az új chocoMe öntőforma megtartotta az eddig már jól ismert befoglaló méretet, a hangsúly az arányrendszer kialakításán, a felületnemesítésen volt a több hónapos tervezés során.

A felületi megmunkálás nem a klasszikus táblás csokoládékat követi – mint ahogyan a chocoMe-fiozófia is merőben eltérő a klasszikus táblás csokoládé vonaltól, viszont tartalmilag hordozza a klasszikus arányrendszert, az aranymetszést, ami rendkívül harmonikus végeredményt hozott.

„Mindezek mellett az új öntőforma kialakításánál arra is figyeltünk, hogy a különböző méretű kockák ne csak térben, hanem síkban is elkülönüljenek – a nagyobb felületű csokoládék alig észrevehetően vastagabbak, így adva a teljes kompozíciónak még egy csipetnyi játékosságot” – emelte ki Ebedli Gyula designer. (x)

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Lakodalmas barackok

A lakodalmas barackok a mulatós lagzik, egyik elmaradhatatlan, ám szinte ehetetlenül tömény aprósüteménye, amit persze mindenki imád. Legalábbis egyet biztosan megeszik belőle, mert ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!