Íme a tiszta konyha tízparancsolata – Mutatunk 10 egyperces takarítási szabályt

A rendetlenség gyakorlatilag a másodperc tört része alatt feltudja ütni a fejét, főleg a konyhában. Hogy ez ne következzen be, szuper szabályokat hoztunk.    

Hogy tarts rendet a konyhában? Épp a konyhapultot sem találod meg, akkora a kupi a helyiségben? Hogy tudsz gyorsan úrrá lenni a káoszon vagy épp megtartani a rendet? A következő egyszerű szabályok betartásával csodákat művelhetsz, és ez nem vicc!
Ezt a listát olvasd el párszor, és jegyezd meg a pontokat. Nagy segítségedre lesz egész évben. Nem nagy dolgok, mégis átláthatóbbá válik majd a konyha, ha betartod őket a mindennapokban. Ráadásul valamelyik pont egészen magától értetődő.

Íme a tiszta konyha 10 parancsolata:

  • Mindig tedd be az edényeket a mosogatógépbe, sose hagyd a mosogatóban!
  • Azonnal töröld le, ha valami kiömlött a pultra.
  • Este mindig tedd rendbe a mosogatót is. Nincs is szebb látvány reggel, mint egy tiszta, rendezett konyha.
  • Töröld le a mikró belsejét, ha ráfröccsent az étel.
  • Ha mosogatsz az edényeket mindig törölgesd el, és tedd a helyére.
  • Takarítsd ki mindig a kenyérpirítót.
  • Vidd ki a szemetet.
  • Ne felejtsd el időközönként rendszerezni az éléskamrában.
  • Mindig legyen tiszta a kávéfőző.
  • A hűtőt nézd át, a lejárt vagy már romlott élelmiszereket ne tartogasd.
Végigolvasva a listát nem is olyan nehéz, igaz? Ne engedd, hogy alább hagyjon a lendületed, tudod, új év, új szokások!

via the kitchn, címlap Unsplaxh/Rustic vegan

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...