Íme Jamie Oliver savanyú uborkájának receptje – bármilyen maradék zöldség savanyításához!

Jamie Oliverben sosem csalódunk, ha praktikus tippekről van szó. Ezzel a bevált savanyúságrecepttel pedig bármilyen zöldség maradt a nyakadon, könnyedén besavanyíthatod.

Bármilyen odafigyeléssel is tervezed meg a bevásárlást és a heti menüt, előfordulhat, hogy marad valamilyen zöldség a hűtő egyik zugában, amiről megfeledkezel. Mutattunk már korábban trükköket, hogyan előzheted meg, hogy megromoljanak a zöldségek, gyümölcsök a hűtőben, de most magától Jamie Olivertől hoztunk egy szuper praktikát: íme egy recept savanyúság készítéséhez, amihez kedved és hűtőd tartalma szerint bármilyen zöldséget felhasználhatsz.

Ahogy mondtuk, bármilyen zöldséget felhasználhatsz tetszés szerint, de a receptben a legjobban a retek, sárgarépa, lilahagyma, karfiol és természetesen az uborka működik a legjobban. A zöldségek mellett csak pár egyszerű alapanyagra van szükséged, hogy aztán élvezhesd a házi savanyított finomságokat egy szendvicsben vagy a hétvégi ebéd mellé.

Jamie Oliver eredeti receptje:

Hozzávalók:

  • kemény és ropogós zöldségek (Jamie a retekre, répára, vöröshagymára, karfiolra és uborkára esküszik), de bármit használhatsz, amit épp a hűtőben találsz
  • 125 ml víz
  • 250 ml ecet
  • egy evőkanál cukor
  • egy evőkanál só
  • mustármag
  • kapor

via GIPHY

Elkészítés:

  1. Először vágd fel durvára a zöldségeket, majd halmozd őket egy csatos üvegbe, befőttesüvegbe vagy bármilyen más, légmentesen záródó tárolóba.
  2. A következő lépésben öntsd a kiválasztott tárolóba a vizet, ecetet, sót, cukrot, egyéb fűszereket és fűszernövényeket, amiket használni szeretnél.
  3. Rázd alaposan össze a keverékedet, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Tárold az üveget hűtőben.
  4. Jamie szerint akár két hónapon át is élvezheted házi savanyúságodat egy isteni szendvicsbenvagy mondjuk egysajttál mellett.

Ezt olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

Via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...