Íme a salátapesztós spagetti, amivel kimaxoljátok a nyári szuperzöldeket

Nem, nem olvastátok félre: salátából is lehet pesztót csinálni, ráadásul nem is akármilyet! Az élvezetek halmozása érdekében mi azért jó adag zöldséget is pirítottunk mellé, a végeredmény pedig serpenyőkitunkolós lett! (x)

A nyár egyik legjobb része az, hogy mindenféle szuper zöldség és gyümölcs kapható frissen, a választék ilyenkor tényleg óriási. Éppen ezért most a pesztót és a zöldségeket is idényzöldségekből válogattuk össze, de nyugodtan variáljátok aszerint, mit kaptok a piacon vagy a boltban.

Csodálatos, szuperzöld tésztaremek

A lényeg annyi, hogy a pesztóba kerüljön valami zöld nagy mennyiségben, pirított olajos mag, olívaolaj és parmezán. A zöldségeket tetszés szerint mixelhetitek, de ha ránk hallgattok, valamilyen hüvelyes mindenképpen kerüljön bele, így turbózva a fogás proteintartalmát.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Címlapról ajánljuk