"Imádta az édeset, de nem evett cukrot vagy csokit" - Michael Jackson és az ő evési szokásai

Ha gondolkoztál valaha azon, hogy mit és hogyan szeretett Michael Jackson a konyhában, jó helyen jársz!

Michael Jackson 2009 óta nincs velünk - nálunk a szerkesztőségben rendszeres megemlékezés tárgya, minden héten többször megszólal egy-egy zenéje, sőt, van olyan közülünk, aki szerelemmel rajong a Black or White klipjéért (is).

Annak idején elég súlyos gyógyszertúladagolásról lehetett hallani halála kapcsán, magánéletéről pedig mindig is maximum találgatások terjedtek. Lánya, Paris azonban most elárult pár részletet, és nem másról, mint apja evési szokásairól!

via GIPHY

Paris egy a Rolling Stone magazinnak adott interjújában mesélt arról, milyen volt apjával élni, aki - meglepő, nem meglepő - állítólag zseniális szakács volt.

"Az ő rántott csirkéje volt a legfinomabb a világon, sőt, édesburgonyapitét is megtanított készíteni" - emlékszik vissza. A hardcore Jackson-rajongóknak valószínűleg nem hat az újdonság erejével az infó, miszerint ez a két étel a kedvencei közé tartozott.

Édesburgonyás receptjeinkből:

Ezzel szemben Magic Johnson kosarazó visszaemlékezése szerint első Jacksonnál tett látogatásakor a sztár éppen egy kosár KFS-s csirkeszárnyat fogyasztott. Frank DeCaro író Michael halála után pár évvel megjelentetett egy már elhunyt hírességek receptjeit felvonultató szakácskönyvet, amiben többek közt az énekes népszerű édesburgonyapite-receptje is helyet kapott.

via GIPHY

Személyes séfje, Mani Niall, aki már a Thriller album megjelenése (1982) előtt is neki dolgozott - ami egyébként azóta is a legtöbb példányszámban eladott popalbum a világon - úgy emlékszik vissza, hogy Michael időtlen időkig képes volt kibírni evés nélkül, aztán egyszer csak arra eszmélt, hogy farkaséhes, viszont nem volt könnyű olyan fogást találni, ami kielégítette igényeit.

via GIPHY

Nagy kedvence volt a mexikói kaja, például a fűszeres, füstölt, vöröschilis enchilada, vagy a grillezett tofu shish kebab kuszkusszal - azaz nyársra tűzött grillezett tofu zöldségekkel. Hektikusan étkezett, de gyermeki körében általában odafigyelt - amikor hotelekben szálltak meg, általában csirkét fogyasztottak barnarizzsel, zöldségekkel.

"Szerette a pizzát, a tésztaféléket viszont nem. Imádta az édeset, de cukrot vagy csokit nem evett. Olyan vegetáriánus volt, aki nem szerette a zöldséget."

Ezeket olvastad már?

via foodenvy, fotó innen

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...