A sárgarépától megtanulunk fütyülni, szebben is barnulunk tőle, de még a látásunkat is javíthatja - kábé ennyit tud róla mindenki, de legtöbben a húslevesbe, vadasba, gulyásba, vagy esetleg salátákba rakja, reszelten.
Pedig az egész heti menüdet feldobhatod vele, hiszen reggelikbe, levesekbe, főételekbe, salikba, kencékbe, sütikbe is mehet, dögivel! MUTATJUK:
REGGELI
Keverj egy kencét, annyiféleképpen feldobhatod, mondjuk sajttal, fűszerekkel, de egyéb zöldségekkel is vegyítheted. Kend a pirítósodra, vagy tunkold zellerszárral!
LEVES
A leves nem nagy meglepetés, de lássunk túl a gulyáson, bablevesen és húslevesen, és rakjuk krémlevesekbe, minestronéba, thai változatokba is!
FŐÉTEL
Vadas, töltött/sült húsok, zöldséges tészták, gnocchi, fasírt, főzelék, rakottas, tepsis ételek, annyi opció van, hogy nem bírsz választani majd!
Tésztaételek
Egy kínai büfés tésztát hoztunk, amit hidd el, házilag jobban szeretsz majd, és adalékanyag sincs benne, de egy sütős cukkinis-répás változatot és egy vegán (!) bolognait is mutatunk - utóbbi hús nélkül is megnyer majd.
Egytálételek
A répafőzelék nem áll meg a menzás borzalmaknál, hidd el, de van még itt ludaskása rizzsel, husival, és egy kiadós tepsis édesburgonyás-répás pásztorpite is!
Főételek
A vadast nem hagyhattuk ki, de mutatunk gyönyörű egybefasírtot és egy töltött dagadót is, amibe szintén került répa!
Saláták
Ebédre, uzsonnára, vacsorára is választhatunk salátákat – a répa nem egy újdonság, mint hozzávaló, de azért a franciasalátán kívül elég sok opciónk van!
ÉDESSÉG
Ne ódzkodjunk attól, hogy répát rakjunk édességekbe – a répatorták nagy kedvenceink, de ez a narancssárga szelet is megér egy próbát, olyan mutatós!
VACSORA
Ez a gnocchi a szerkesztőség egyik kedvence, muszáj kipróbálni, de a zöldségfasírtokra sem mondanánk nemet, a parmezános sült változat pedig nasinak sem utolsó.
Ezeket is nézd meg:
Ezeket olvastad már?
5 tuti bizonyíték, hogy a saláta nem csak akkor laktató,...
Megmutatjuk, milyen salátákhoz nyúlj, ha januárban elkezdted az utat a kisebb ruhaméret és a könnyedebb emésztés felé. Ezekkel tényleg jóllaksz, nem csak üres zöld levelek!
Brecz Judit5 dolog, amit idén másképp akarok csinálni a konyhámban
ÚJ év, új élet – mondhatnám, de nem mondom. Nem ígérgetek meg bármit, mert hülyeség, így inkább az evés/főzés köré összpontosítom a fogadalmakat. Az annyira jó, hogy megéri!
Brecz JuditKipécéztük a CÉKLÁT: rakd bele mindenbe, mert nem csak savanyúság
Ki mondta, hogy a cékla kifújt azzal, hogy a pörkölt mellé savanyúságként eszed? Folsavban gazdag, csodás színű, és szinte minden ételtípusban felhasználhatod!
Brecz Judit