Imádjátok Ti is a wasabit először kóstoló cuki kisbabát!

Minivideó egy imádni valóan cukin segítséget kérő babáról, aki épp csípős wasabit kóstol - ezt imádja most az internet!

Aki próbálta már a wasabit (amivel itthon leginkább a sushik mellett találkozhatunk), annak nem újdonság, ha azt mondjuk, hogy a wasabi márpedig eléggé csíp. De nem úgy csíp, mint az erős paprika, hanem valahogy az orron-torkon keresztül, mindent áthatóan, levegőért kapkodósan, nagyon hirtelen üt be. Aki szereti ezt a fajta endorfint, az élvezi, de mindez egy maximum 2 éves babáról nem biztos, hogy elmondható. Viszont mit tegyünk, ha ő hajthatatlan, és mindenképp bele akar kóstolni. Hagyjuk neki. Hogy aztán elhaló hangon, grimaszokkal és szenvedéssel arcán annyit tudjon mondani: HELP! (Segítség!)

Receptajánló:

Sült lazacos sushi egyszerűen

Lusta sushinak is lehetne nevezni. Nem szeretem az ecetes-cukros rizst, és sokaknak biztos nincs otthon sushi rizs (én nem használom, mivel nagyon drága ,és nálunk kilószámra fogy a rizs). Ez ...

Sushi kezdőknek

Azt hiszem, ez az az étel, amitől valaki vagy viszolyog, vagy imádja. Típusai függnek az elkészítés módjától. És itt rögtön hozzáteszem, semmi ördöngösség nincs benne. Azok, akik ...

Négytenger tekercs - sushi profiknak

A sushi kezdőknek és sushi haladóknak után, itt a felső(bb) fokú is, igazából nem bonyolult, aki idáig eljut, az már tud rizst főzni, makit / uramakit tekerni, a többi meg már csak ...

Ez a legcukibb, halkabb, ártatlanabb és őszintébb segítségkérés, amit vala láttunk - pontosan ennyit érdemel a wasabiérzés egy ekkora babától, semmi többet. HELP.

NÉZZÉTEK:

De mi is a wasabi?

A vaszabi, más néven japán vízitorma vagy japán zöld torma a káposztafélék családjába tartozó kétszikű növény. Gyökerét fűszerként használják. Íze rendkívül csípős, ez védi meg attól, hogy megegyék az állatok. Eredetileg hegyi folyók partján nőtt Japánban. Számos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz - forrás: wikipédia.

Ezeket olvastad már?

fotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...