Ilyet még nem láttál, ezt a rengeteg ételt rejti egyetlen pite!

Mit szólnál hozzá, ha egy pitében megtalálnád az egész karácsonyi menüt? Elég durva, de már ezt is megrendelheted az ünnepi asztalra. Mutatjuk!

Az ünnepekkor általában sajnos elkerülhetetlen, hogy annyit együnk, a végén már azt érezzük, kipukkadunk, de óriási a kísértés, hogy mindent kipróbáljunk. Egy kicsit ebből, egy kicsit abból is. Most az angol Iceland üzletláncnak hála, minden jóból jut egy kicsi, méghozzá egy töltött pite formájában! Csábító? Nekünk azért vannak fenntartásaink.

A sokak szerint zseniális találmányt most mutatták be, ésegy egész karácsonyi menüsor rejlik benne, amit elsőre el sem tudunk képzelni. Ünnepi pulyka, füstölt bacon, hagyma és áfonya, továbbá borsó, répa és ínycsiklandó töltelék, már ennyitől is telítődünk, de még "pig in blanket", vagyis tésztába burkolt virsli is lakozik benne. Mindezek vajas, leveles pitetésztábatömve. Őrület!

Sajnos a krumplipürének és egyéb köretnek már úgy tűnik nem jutott hely, így ezeket kénytelen vagyunk magunk elkészíteni hozzá, de könnyen lehet, hogy ennyi mennyiségű étel után erre már nem lesz szükség. A "Festive Pie"-ra azonban még várni kell, az üzletekben és a webáruházban is csak november 18-a után érhető majd el a pitemonstrum.

Angolos, fűszeres húsos pite

Különleges ízvilágú húsos pite a műfaj kalandos kedvű rajongóinak, és az anglomán lelkületűeknek, amit akár ünnepi fogás gyanánt is elkészíthetünk.

Húsos pite szárnyasból

A szaftossága miatt inkább combfiléket használjuk. Elkészíthetjük főtt csirkéből is, ez esetben a csirkét főzzük 1 óráig, majd a főtt húst vágjuk kockákra, és adjuk az előzőleg ...

A 220 g-os ünnepi étel a cég szerint egy ember hagyományos ünnepi menüjének adagja, de mivel még nincsen róla hír, milyen áron lehet hozzájutni a minden jóval megtöltött pitéhez, azt nem tudhatjuk, megéri-e ezzel számolni, vagy inkább a hagyományos külön tálalt fogásokhoz nyúlunk, mint minden évben.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Iceland

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...