Mikor csirkét veszünk, nem mindig tudjuk, hogy az állat milyen körülmények között nevelkedett. Ha azonban ma Magyarországon tojást vásárlunk, ennek könnyen utána tudunk nézni - ugyanis minden kereskedelmi forgalomba kerülő tojásra rá kell írni, hogy hogyan élt az a csirke, akitől a tojás származik. A dobozokon a 0 az ökológiai tartásból származó, szabadon nevelt csirkék tojását jelöli, az 1-es a tanyasi szabad tartásban nevelt állatokét, a 2-es a nagyobb csarnokban, kevéske mozgástéttel rendelkező, míg a 3-as a ketrecben élt csirkékét. Hogy mi a különbség egy ketreces és egy szabadon tartott csirke tojása és húsa között, azt senkinek nem kell magyarázni, aki főzött és sütött már mindkettővel. Hogy miért is jobb annyival a szabadban nevelkedett, kapirgálós tyúk húsa és tojása, arra talán bizonyítékként szolgál ez a videó, amit egy szabad tartású csirkefarmon vettek fel Új-Zélandon.
Nekünk már csak egy kérdésünk maradt: oké, hogy kifele könnyen megy a dolog, de hogyan terelik össze ezt a rengeteg szárnyast?
Ez is érdekelhet!
(viashareably.net)