Ilyenek az igazi boldog csirkék

Sokat hallani a ketreces és szabad tartású csirkékről. Hogy mi a különbség a hús és a tojás minőségében - megtudjuk, ha főztünk mindkettővel. A szabad csirkékről videó is van!

Mikor csirkét veszünk, nem mindig tudjuk, hogy az állat milyen körülmények között nevelkedett. Ha azonban ma Magyarországon tojást vásárlunk, ennek könnyen utána tudunk nézni - ugyanis minden kereskedelmi forgalomba kerülő tojásra rá kell írni, hogy hogyan élt az a csirke, akitől a tojás származik. A dobozokon a 0 az ökológiai tartásból származó, szabadon nevelt csirkék tojását jelöli, az 1-es a tanyasi szabad tartásban nevelt állatokét, a 2-es a nagyobb csarnokban, kevéske mozgástéttel rendelkező, míg a 3-as a ketrecben élt csirkékét. Hogy mi a különbség egy ketreces és egy szabadon tartott csirke tojása és húsa között, azt senkinek nem kell magyarázni, aki főzött és sütött már mindkettővel. Hogy miért is jobb annyival a szabadban nevelkedett, kapirgálós tyúk húsa és tojása, arra talán bizonyítékként szolgál ez a videó, amit egy szabad tartású csirkefarmon vettek fel Új-Zélandon.

Nekünk már csak egy kérdésünk maradt: oké, hogy kifele könnyen megy a dolog, de hogyan terelik össze ezt a rengeteg szárnyast?

Ez is érdekelhet!

A tojáshéj nem a kukába való!

(viashareably.net)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...