Ilyen a tökéletes töltött káposzta Martha Stewart szerint

Az amerikai sztárszakács is a családi receptre esküszik, ha töltött káposztáról van szó.

Martha Stewart amerikai létére szereti a hagyományos, európai ételeket. Közösségi oldalán nemrégiben felbukkant egy régebbi videója, amelyben anyukájával készít töltött káposztát. Az eredeti recept nagymamájától származik, akinek specialitása volt a lengyel töltött káposzta, azaz a "golabki". Nézzétek, hogy készül:

A videó elején jól megtisztítják a káposztát, majd forró vízbe teszik. A töltelék marha és sertés darált húsból készül, amihez rizst adnak, valamint pirított hagymát és fokhagymát. A keverékhez halványító zellert és aprított paprikát is tesznek, majd fűszerezik. Ezután megtöltik a káposztaleveleket és az edénybe teszik. A tetejére egy kis aprított almát tesznek, és felöntik a káposzta főzőlevével és a paradicsompürével.

Természetesen miután megfőtt, nem hiányozhat róla a tejföl sem. Megkóstolnád?

Összedobnál egy töltött káposztát? Ezek közül válogass:

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Martha Stewart

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk