Ilyen pizzákat fog árulni Jamie Oliver a pesti pizzériájában

Jamie's Pizzeria by Jamie Oliver néven november 11-én nyit a brit sztárszakács pizzázója a budapesti belvárosban, a Gozsdu Udvarban.

Jamie Oliver, aki a Budai Várnegyedben található Jamie's Italiannel már egy éve jelen van a budapesti gasztropalettán, novemberben új éttermet nyit, ezúttal a pesti belvárosban, a Gozsdu Udvarban. A Jamie's Pizzeria by Jamie Oliver nem csupán idehaza lesz a séf első pizzázója, hanem egy nemzetközi étteremlánc első tagjaként fog debütálni - írja az Index.Olivernek eddig csak Indiában volt egy pizzériája. Az új budapesti éttermet is a Jamie's Italian Budapest franchise jogainak tulajdonosa, aZsidai Group Kft. nyitja majd meg, de a pizzéria hangulata és az ételek jellege is kissé könnyedebb lesz, mint amit a várbeli elegáns étteremben megismerhettünk.

A pizzéria kínálatában 15 féle pizza, 3 féle tészta és 5 féle saláta szerepel majd, ezen kívül menüben kapható lesz egy kis pizza is salátával.

Ha minden a tervek szerint alakul, 2018-ban két másik pizzéria is nyílik, az egyik Pesten, a másik Budán.

Mind a három étteremben lesz házhozszállítás is.

Takács J. Roland, a budapesti Jamie's Italian séfje az Indexnek elmondta, a pizzák tésztáját nagyon finomra őrölt, 00-ás liszttel fogják készíteni, és 12 vagy akár 24 óráig fogják keleszteni. A nápolyi recept szerint készülő pizza ugyan nem fatüzelésű kemencében fog sülni, hanem "csak" 400 Celsius fokra felmelegedni képes elektromos sütőkben.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Unod a banánt? Akkor ezeket a gyümölcsöket figyeld!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Egysztárétel: kezdjétek egészségtudatosan az új évet Fancsikai Eszter mindenmentes zöldbabfőzelékével

Ilyenkor év elején, amikor még van energiánk tartani az újévi fogadalmakat, érdemes bevezetni egy-egy apró, új szokást. Az egyik ilyen lehet, hogy több tisztán növényi alapanyagokat tartalmazó ételt fogyasszunk - ez pedig egyáltalán nem nehéz elhatározás az olyan szuperfinom és egyszerű recepteknek köszönhetően, mint amilyen ez a babfőzelék is!

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...