Ilyen gyakran kéne kimosnod a különböző ruhadarabokat

Vannak bizonyos darabok, amelyeket nagyon kevés hordás után már a szennyestartóba dobunk, és olyanok is, amelyeket sokkal többször használunk, mint kellene. Mutatjuk, minek mennyi a „szavatossági” ideje.

Nadrágok

A farmereket és a nadrágokat állítólag már 3 viselés után érdemes kimosni, mert ha ennél többször veszed fel őket, akkor elvileg már nem tekinthetők higiénikusnak, és előfordulhat, hogy a viselésük bőrpírt és viszketést okozhat. Kérdés, ki mos ki egy farmert ilyen sűrűn...

Minden más

A pizsamát, a melltartót, a ruhákat, a szoknyákat és a pulcsikat ugyanígy kezeld, azaz a legjobb, ha maximum három viselés után ezeket is a szennyestartóba száműzöd és kimosod. Otthonra se vedd fel őket, hiszen ugyanúgy, ahogy a nadrágnál, itt is csúnya bőrpír jelentkezhet.

Getty

Kényesebb anyagok

A harisnyákat, a pólókat, a zoknikat, a blúzokat, illetve a bugyikat érdemes egy használat után kimosni, hiszen ezek kényesebb anyagok. Különösen csúnya fertőzéseket kaphatsz el, ha többször veszed fel a harisnyát vagy a fehérneműdet, ráadásul kellemetlen szagok is párosulhatnak a viszketés mellé, hiszen ezek közvetlen érintkeznek a bőröddel, intim testfelületekkel.

Egyéb háztartási cikkek

Az ágyneműket és a törölközőket érdemes hetente cserélni és kimosni - lehet, hogy ez kevésnek tűnik, de rengeteg gomba vagy baktérium telepedhet meg ez idő alatt is bennük. Fontos az is, hogy szigorúan 60 fokon mosd őket, hogy tényleg meghaljanak a bennük tenyésző kórokozók. A mosdó melletti kéztörlőt érdemes kétnaponta lecserélni, főleg akkor, ha többen is használjátok.

Függöny, takaró

A vastagabb takarókat, plédeket, ágytakarókat, illetve a függönyöket nem szükséges nagyon gyakran mosni, hiszen nem érintkeznek minden nap a bőrünkkel. Bőven elég, ha három havonta ráveszed magad a mosásra, de lehet, hogy jobban jársz, ha beadod őket a tisztítóba.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...