Ilyen egy boldog tehén!

Kiskutyás és kiscicás videóktól nem ritka, hogy elérzékenyülünk, de előfordult már valakivel, hogy tehenek láttán nyúljon a zsebkendő után? Valószínűleg nem. Egészen máig!

A teheneket általában tenyészállatként illetve tejükért tartják. Amikor tejük apadni kezd, gyakorlatilag haszontalanná válnak, ekkor általában vágóhídra viszik őket. A németországi Overath település lakói most viszont közös összefogással megmentettek néhány halálra ítélt tehenet a vágóhídtól - mivel minden nap látták legelni az állatokat, így nem lettek volna képesek együtt élni azzal a tudattal, hogy egyik napról a másikra anyagi okokból lemészárolják őket. Úgy döntöttek, megmentik az életüket, ráadásul egy alapítványt is létrehoztak, amely a hasonló sorsra váró teheneken próbál segíteni. A munkájuk úgy tűnik, megéri - a videón szemtanúi lehetünk, ahogy a hosszú téli hónapok után újra szabadon engedik az állatokat, ők pedig szó szerint ugrándoznak örömükben, és a fejüket dörzsölik a friss fűbe.

Címlapkép: Flickr by Lars_Pistasj

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...