Illatos ratatouille levendulával

A Konyhafőnök mai adásában a versenyzőknek alkalma nyílt arra, hogy összemérjék lecsófőző tudásukat - akár francia megfelelőjét is választhatták. Ismered a ratatouille-t?

Ratatouille levendulával recept

Hozzávalók 4 fő részére

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 db kaliforniai paprika (kápiából is tökéletes)
  • 4 db tv paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes méretű padlizsán
  • 2 közepes méretű cukkini
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 2 db levendulavirág
  • 2 db babérlevél
  • só, bors

Elkészítés

  1. Előkészülünk: sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy lábosban vizet forralunk.
  2. A paradicsomok alját x alakban bevágjuk, majd néhány percre lobogó vízbe tesszük.
  3. Kiszedjük a paradicsomokat, és áttesszük egy tál hideg, jeges vízbe. Amint kihűltek, máris könnyen le tudjuk hámozni.
  4. A paprikákat a sütő rácsára fektetve 15-20 perc alatt megsütjük. Ne ijedjünk meg, ha megég és fekete lesz, mert minél jobban megpirul, annál finomabb!
  5. Ha a paprika megsült, akkor zacskóba tesszük, és lezárjuk. A saját hőjétől össze fog esni, és elválik a héja a húsától. Ha már olyan hőmérsékletűre hűlt a paprika, hogy kézzel meg tudjuk fogni, akkor leszedjük a héját, és felkockázva félretesszük.
  6. A padlizsánt felkockázzuk, és forró serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük.
  7. A cukkinit felkarikázzuk, és a padlizsánhoz hasonlóan kevés olívaolajjal, forró serpenyőben megpirítjuk, és félretesszük.
  8. A hagymát felkockázzuk, olívaolajon lepirítjuk.
  9. Ha már barnul a hagyma, akkor hozzáadjuk a paprikát, és néhány percig együtt sütjük.
  10. Következő lépésben hozzáadjuk a cukkinit és a padlizsánt, és gyakorlatilag csak össze kell melegítenünk a hozzávalókat.
  11. Belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a fűszereket. Ekkor csökkentjük a lángot, mert nem azt szeretnénk, hogy a zöldségek szétfőjenek, csupán hogy a paradicsom levet eresszen.
  12. A ratatouille-t addig főzzük, amíg megfelelően szaftos nem lesz.
  13. Friss kenyérrel tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...