Illatos kávé zamatos süteménnyel

Kávé és süti India keleti partján. Valósítsd meg otthonodban! Bemutatjuk a megoldás kulcsát: a Monsoon Malabar kávét! (x)

Múlt héten az Omnia Reserve single origin szemes kávék közül a Volcanic Valley fantázianevű terméket mutattuk be, melyhez jázmin ízesítésű süteményeket készítettünk nektek. Most Indiába kalauzolunk titeket, pontosan a Malabar-partra. Itt megkóstoljuk a 100%-os arabica Monsoon Malabar kávét, melyet monszun széllel szárítottak nekünk. Hozzá Omnia Reserve szakácsunk sáfrányos sütijeit rágcsáljuk.

Csokoládés gyümölcskenyér sáfrányos szirupos körtével recept

Az India dél-nyugati partvidékéről (Karnataka és Kerala államokból) származó Malabar kávé eredetvédelem alatt áll, egyedisége a feldolgozási eljárásban rejlik. Szüret után a párás levegőn megduzzadt kávészemeket a monszun széllel szárítják, ez a három-négy hónapig tartó időszak pedig különleges fehéres színt, kellemesen lágy savasságot és izgalmas ízeket biztosít a kávébaboknak.

Zöldkávékóstolási-jegyzet André Hoikins Master Blendertől:

Ritka és egyedi, tartalmas kávé, melyben a fűszeres-fás íz kellemes savassággal párosul. Közepes pörkölést használva emeljük ki a kávé izgalmas aromáját.

Sáfrányos créme brulée recept

Ez a különleges kávé akkor született, amikor a brit fennhatóság alatt (1858 és 1947 között) Indiából a tengeren útnak indított szállítmányok hosszú hónapokig ki voltak téve a nedvességnek és szélnek, ezért zöld színük megfakult. A legenda szerint akkoriban akár 6 hónapig is tarthatott, míg a Jóreménység fokát megkerülve a szigetországig jutottak a kávéval, amelynek ez idő alatt teljesen átalakult a karaktere. A szállítmányozás fejlődésével azonban ez a jellegzetesség egyre kevésbé volt érzékelhető, ezért fejlesztették ki a „monsooning” eljárást.

Ennek során a kávébabokat június és szeptember között szellős raktárakba helyezik és szétterítik, többször forgatják, hogy a szél megfelelően érje azokat, majd kiválogatják a már nagyobbra duzzadt világos szemeket.

Tudj meg többet az Omnia Reserve single origin szemes kávéiról itt!

A Kávézz! rovat további cikkeit itt találod!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...