Ha eddig kétségeid voltak néhány ijesztő nevű adalékanyagot illetően, akkor mi most eloszlatjuk azokat! Rengeteg olyan fura nevű összetevő kerül a termékekbe és címkéjükre, ami nem is akkora mumus, mint azt az elnevezésből gondolnád. Mutatunk is rögvest 10 adalékanyagot, ami még egészséges is!
Kattints a galériára, és ismerd meg az ijesztő nevű, de egészséges adalékanyagokat!
10 ijesztő nevű adalékanyag, ami nem is akkora mumus, mint hinnéd – Sőt, egészséges!
1. Tokoferolok
Az első olvasásra ijesztően hangzó tokoferol inkább a barátod, mint az ellenséged. Valójában E-vitamin, ami megakadályozza a zsírok avasodását, tehát tartósítószerként funkcionál. Éppen ezért nem véletlen, hogy gyakorta megtaláljuk a salátaöntetek összetevői között. A tokoferol véd a szabad gyökök káros hatásaitól, melyek részben az öregedésért és a rák kialakulásáért is felelősek.
9. Dihidroxikol-kalciferol
Egyáltalán nem tűnik barátságosnak a dihidroxikol-kalciferol, de ha kicsit jobban megismerjük, akkor máris másképp vélekedünk róla, hiszen ez nem más, mint a D-vitamin. Elsősorban a kalcium jobb felszívódásáért felelős, ezért adják tejtermékekhez, narancsléhez és növényi tejhez. Nemcsak a csontok egészségéhez, hanem a szív- és érrendszer, valamint a hormonháztartás megfelelő működéséhez is elengedhetetlen a D-vitamin.
10. Dokozahexaénsav
Természetes formájában a halakban és algaolajokban is megtalálhatjuk a DHA-t, ami nem más, mint az Ómega-3 zsírsav. Fontos szerepet játszik az agy, a szem és a bőr egészségének védelmében, valamint a rák, szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is segít megelőzni.
Még több az egészségről: