Ezért keres vegán séfet III. Károly a Buckingham-palotába

Vegán ételek elkészítésére képes séfet keres a brit királyi udvar: a meghirdetett állás komoly elvárásokat támaszt a jelentkezőkkel szemben, az újítás mögött pedig meglepő indok áll. Vajon növényi alapú étrendre vált az uralkodó?

Új álláshirdetést adott ki a Buckingham-palota: olyan professzionális séfet keresnek a királyi udvarba, aki vegán fogásokat készítene a jövőben az uralkodónak, a királyi családnak és vendégeiknek. A hirdetés többeket megdöbbentett, ugyanis III. Károly köztudottan odavan a húsokért és más állati eredetű termékekért. Mit is jelent hát pontosan ez a királyi újítás? Teljesen vegán irányba terelné III. Károly az udvar étkezését?

Ezért keres vegán séfet III. Károly a Buckingham-palotába / Fotó: Chris Jackson/Staff/Getty Images

Vegán lesz az uralkodó?

Természetesen erről szó sincs: a Buckingham-palotában továbbra is maradhat a hús, sajt és tojás, azonban csak bizonyos napokon. Károly király eddig is odafigyelt étkezési szokásaira: egy 2021-es interjúban bevallotta, hogy heti kétszer nem eszik húst és halat, valamint heti egyszer a tejtermékeket is elhagyja.

Így az új szakácsra is valószínűleg ezért lesz szükség: hogy a királyi udvar „vegán napjain” készítsen különféle ínyencségeket az éhes arisztokráciának.

Természetesen nem jelentkezhet akárki: olyan séfeket várnak a palotába, akik megfelelő tapasztalattal és tudással rendelkeznek nemcsak a növényi alapú ételek elkészítésében, hanem az ötcsillagos catering és a fine dining területén is.

De nem ez lesz III. Károly első vegán megmozdulása: korábban betiltotta például az udvarban a hízott libamáj, a foie gras, fogyasztását (elsősorban az étel állatkínzással fennálló kapcsolata miatt), valamint idén májusban tartandó koronázásán is vegán olajat fognak használni a király felkenéséhez.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Chris Jackson/Staff/Getty Images


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...