Vaníliás sajttorta lime-os eperraguval
Számomra is feltérképezetlen terület volt eddig ez a desszert, annak ellenére, hogy sok helyen kóstoltam már és lettem lenyűgözve a gazdag, krémes, ugyanakkor nagyon könnyű tortaszeletektől.
Az eredeti, New York városának nevét viselőt torta már az elnevezés által is világkarrierre predesztinálódott, persze az eredeti, cream cheese alapanyagot elég nehéz beszerezni. Sok-sok recept átböngészése után arra jutottam, hogy az aranyárban mért, klasszikus natúr krémsajt helyett a nem sokkal, de valamelyest olcsóbb mascarponéhoz fordulok. Számos receptet találtam a gasztroblogokat böngészve, ahol ezt a zsíros krémsajtot használják a tortához, így megnyugodtam, hogy várhatóan siker koronázza a konyhai fáradozásaimat.
sajttorta
Nem telhet el úgy nyár, hogy ne készítsem el ezt a finomságos sajttortát a családomnak! Annál is inkább, mivel ez egy hüti és nem süti.:) így a múltheti nagy melegben még nem volt ...
sajttorta
Egy ideje szemezgettem a sajttortával, mindig is meg akartam kóstolni. Az egyik üzletben le volt árazva a mascarpone, így úgy döntöttem, teszek egy próbát.
Mivel alma volt itthon, ezért ...
sajttorta
Ez volt életem első ilyen jellegű tortája, és valami mennyei lett. Ezért is merem bátran rögtön megosztani...:) Egyszerű és gyors az elkészítése, csak a hűtési időket sajnos muszáj ...
sajttorta
Anyukámnak most lesz az 50, nekem meg tegnap volt a 25. szülinapom, így holnap lesz egy kisebb családi hejehuja, amire most már mondhatni megszokásból én viszem a tortát. Mindenképpen ...
sajttorta
Régen féltem a sajttortától, de anyukám kérésére kipróbáltam. Azóta csak ezt receptet követem, a család nagy örömére, ugyanis mennyei! Bátran ajánlom mindenkinek! Ne féljetek ...
sajttorta
Régóta gondolkodom a sajttortáról, de eddig visszatartott az a gigantikus mennyiségű ún. "Philly" krémsajt, amit az amerikai háziasszonyok nem sajnálnak ki a New yorki fajtából. ...
sajttorta
Édesanyám születésnapjára sütöttem ezt a csodát. A kérés az volt: sajttorta legyen és áfonyás. Ezt a tortát korábban már készítettem málnával, nagy sikert aratott, így nem volt ...
sajttorta
Még mindig málna-szerelem van nálam. Régóta akartam már kipróbálnia zselatinos-tejszínhabos sajttorták helyett a sült sajttortát. Klasszisokkal jobb. Bármilyen gyümölccsel ...
sajttorta
Nem egy olcsó sütemény, de néha lehet dőzsölni, nyári szülinapos barátok/családtagok pedig igazán megérdemelnek egy ilyen finomságot.
sajttorta
Már régóta foglalkoztatott a levendula felhasználása süteményekben és egyéb édességekben, és most végre magam is elkészítettem egy ilyen finomságot. Megérte, nagyon finom lett, ...
Ehhez képest sajnos nem sikerült életem első, nagyobb anyagi befektetést megélt sajttortája. Kilencven dekányi mascarponét, tejszínt, vaníliát, citromhéjat fektettem a műveletbe, egészen pontosan a vajas kekszalapra. A receptben a fixáló hozzávalót a kukoricaliszt jelentette, de sajnos nálam nagyon nem vált be.
Még több sajttorta receptje
NoSalty torta
Negyvenperces sütési idő után sem szilárdult meg a torta belseje, gondoltam, hogy az éjszaka folyamán talán összeáll majd és reggel boldogan fogom rácsorgatni a szilárd sajttortára a közben elkészült gyümölcsszószt. Na, nem így lett, a torta teteje ugyan szép lett, de belül teljesen folyékony maradt. Elkeseredésemben arra jutottam, hogy keményítőt kellett volna valószínűleg használnom, újító szellemmel én éppen nem ezt választottam, hanem a kukoricalisztes leírást. Na, ez volt a hiba. A rengeteg hozzávaló kárba veszett, kikanalazni tudtuk csak a tortaformából, amin egyébként jót nevettünk, a szomorúságom meg azért szép lassan feloszlott.
sajttorta
Ezt a tortát a Haas és NoSalty közös receptversenyére ötlöttem ki és valósítottam meg. Akit érdekel a története, hozzászólásban elolvashatja. De szólok előre, nem lesz rövid! :)
sajttorta
Végre egy kicsit más, nem a megszokott gyümölcsös torta, nagyon finom.
sajttorta
Angliában a gyümölcsöt aranyárban mérik. Egyedül az alma terem meg vígan a ködös orszában, de a késői eperszezon is egész kegyes a britekhez. Legalábbis idén. Nem tudom, ez mennyire ...
Nagyon fontos, hogy a tortaformát bugyoláljuk alufóliába, különben a forma oldalán, a kis réseken kifolyik a megolvadt krém és odaég a sütőben. Várom a tapasztalatokat, kinek hogyan sikerült fixálnia a sajttortát!