Így vidd magaddal a salátát, hogy friss maradjon

Finom, laktató saláta, amit magaddal viszel a munkába, mégis friss és ropogós marad? Mutatjuk, hogy csináld!

Egy tartalmas, finom saláta az egyik legjobb unkahelyi ebéd: nem telít el annyira, hogy utána félálomban bámuljuk a monitort, de nem is leszünk tőle fél óra után farkaséhesek. De hogy kerüljük el, hogy a reggel összeállított finomság délre ne egy szottyos trutyi legyen, ami minden csak nem ínycsiklandozó? Mutatjuk a trükköket!

Csirkesaláta üvegben

Munkanapokon nem mindig könnyű megoldani az egészséges ebédet, persze lehet rendelni is, de az előbb-utóbb unalmas, az elmúlt évek során számomra egyértelműen bizonyítást nyert, hogy a ...

RÉTEGEZZ OKOSAN!

Az egyik legjobb megoldás, ha előveszed a klasszikus, jól záródó befőttesüvegeidet és ezeket veted be a dobozok helyett. Az üvegbe jól tudod rétegezni a hozzávalókat. Haladj mindig a nedvestől a száraz felé: alulra kerüljön az öntet, a paradicsom, a hús, zöldségdarabok, egyszóval minden olyan hozzávaló, amit nyugodtan bevonhat hosszabb ideig is a salátaöntet. Erre kerüljön a salátalevelek egy rétege – egyfajta zárórétegként – , utána jöhet újra egy kényesebb hozzávaló, például a tojás vagy sajt, ezt pedig a zöldek másik fele zárja le. Ha szeretnéd kenyérkockákkal is gazdagítani a salátát, mindenképp ez legyen az utolsó elem, ami az üvegbe kerül, ugyanígy a ropogós magvak is a halom tetejére valók, így nem fognak elázni. Ezt az egészet akár már előző este is összeállíthatod, nyugodtan hagyd a hűtőben, semmi baja nem lesz. A táskádban biztonságosan szállíthatod, tuti, hogy nem fog kifolyni, mire beérsz a munkahelyedre. Ebédidőben pedig öntsd csak az egészet egy mélytányérba és máris kész.

Koronázási csirke

Még jó 15 évvel ezelőtt a külföldi rokonoktól mindig jött haza egy csomag currysaláta, amit imádtam. A koronázási csirke végtelen egyszerű, és kenyérrel, salátával tortillába ...

Itt 400 kalória alatti, de rendkívül tartalmas, ebédnek is elég salátát gyűjtöttünk össze,itt megtalálod a legfinomabb őszi salátákat, heti egyszer pedig mindenképp csomagolj görög salátát, aminél még jól is jön, ha összeérnek az ízek, csak arra figyelj, hogy legyenek a salátának ropogós elemei is, kerüljön az üvegbe friss uborka is, amit nem forgattál össze a többi hozzávalóval.

A KINCSET ÉRŐ DOBOZ

Ha idegenkedsz attól, hogy üveget cipelj magaddal, nyugodtan használhatsz dobozt is, a lényeg, hogy jól záródó legyen és az se baj, ha több rekesszel rendelkezik. Ilyenkor is érvényes az a szabály, hogy lehetőleg ne nagyon keveredjenek a nedves és a száraz alapanyagok, mert bármilyen jót tesz egy salátának, ha összeérnek benne az ízek, nem az a cél, hogy szétázzon az egész. Tegyük a különböző állagú hozzávalókat külön rekeszekbe, és ha van egy külön zárható dobozunk, kis üvegünk, abba kerüljön a salátaöntet, amivel csak az összeállításkor locsoljuk meg a salátát.

Ha hétvégéről marad egy adag sült hús, mindenképp használd fel a hét elején egy tartalmas salátában, erre itt mutatunk néhány szuper ötletet, ha pedig fogyózol, ezek a megunhatatlan, fehérjedús, tojásos saláták lesznek a legjobb barátaid.

Mindegy, hogy üvegbe vagy dobozba csomagolod az ebédet, fontos, hogy a romlandó hozzávalók miatt szállítás után minél előbb hűtőbe kerüljön az étel.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

fotó: Getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...