Így vidd magaddal a salátát, hogy friss maradjon

Finom, laktató saláta, amit magaddal viszel a munkába, mégis friss és ropogós marad? Mutatjuk, hogy csináld!

Egy tartalmas, finom saláta az egyik legjobb unkahelyi ebéd: nem telít el annyira, hogy utána félálomban bámuljuk a monitort, de nem is leszünk tőle fél óra után farkaséhesek. De hogy kerüljük el, hogy a reggel összeállított finomság délre ne egy szottyos trutyi legyen, ami minden csak nem ínycsiklandozó? Mutatjuk a trükköket!

Csirkesaláta üvegben

Munkanapokon nem mindig könnyű megoldani az egészséges ebédet, persze lehet rendelni is, de az előbb-utóbb unalmas, az elmúlt évek során számomra egyértelműen bizonyítást nyert, hogy a ...

RÉTEGEZZ OKOSAN!

Az egyik legjobb megoldás, ha előveszed a klasszikus, jól záródó befőttesüvegeidet és ezeket veted be a dobozok helyett. Az üvegbe jól tudod rétegezni a hozzávalókat. Haladj mindig a nedvestől a száraz felé: alulra kerüljön az öntet, a paradicsom, a hús, zöldségdarabok, egyszóval minden olyan hozzávaló, amit nyugodtan bevonhat hosszabb ideig is a salátaöntet. Erre kerüljön a salátalevelek egy rétege – egyfajta zárórétegként – , utána jöhet újra egy kényesebb hozzávaló, például a tojás vagy sajt, ezt pedig a zöldek másik fele zárja le. Ha szeretnéd kenyérkockákkal is gazdagítani a salátát, mindenképp ez legyen az utolsó elem, ami az üvegbe kerül, ugyanígy a ropogós magvak is a halom tetejére valók, így nem fognak elázni. Ezt az egészet akár már előző este is összeállíthatod, nyugodtan hagyd a hűtőben, semmi baja nem lesz. A táskádban biztonságosan szállíthatod, tuti, hogy nem fog kifolyni, mire beérsz a munkahelyedre. Ebédidőben pedig öntsd csak az egészet egy mélytányérba és máris kész.

Koronázási csirke

Még jó 15 évvel ezelőtt a külföldi rokonoktól mindig jött haza egy csomag currysaláta, amit imádtam. A koronázási csirke végtelen egyszerű, és kenyérrel, salátával tortillába ...

Itt 400 kalória alatti, de rendkívül tartalmas, ebédnek is elég salátát gyűjtöttünk össze,itt megtalálod a legfinomabb őszi salátákat, heti egyszer pedig mindenképp csomagolj görög salátát, aminél még jól is jön, ha összeérnek az ízek, csak arra figyelj, hogy legyenek a salátának ropogós elemei is, kerüljön az üvegbe friss uborka is, amit nem forgattál össze a többi hozzávalóval.

A KINCSET ÉRŐ DOBOZ

Ha idegenkedsz attól, hogy üveget cipelj magaddal, nyugodtan használhatsz dobozt is, a lényeg, hogy jól záródó legyen és az se baj, ha több rekesszel rendelkezik. Ilyenkor is érvényes az a szabály, hogy lehetőleg ne nagyon keveredjenek a nedves és a száraz alapanyagok, mert bármilyen jót tesz egy salátának, ha összeérnek benne az ízek, nem az a cél, hogy szétázzon az egész. Tegyük a különböző állagú hozzávalókat külön rekeszekbe, és ha van egy külön zárható dobozunk, kis üvegünk, abba kerüljön a salátaöntet, amivel csak az összeállításkor locsoljuk meg a salátát.

Ha hétvégéről marad egy adag sült hús, mindenképp használd fel a hét elején egy tartalmas salátában, erre itt mutatunk néhány szuper ötletet, ha pedig fogyózol, ezek a megunhatatlan, fehérjedús, tojásos saláták lesznek a legjobb barátaid.

Mindegy, hogy üvegbe vagy dobozba csomagolod az ebédet, fontos, hogy a romlandó hozzávalók miatt szállítás után minél előbb hűtőbe kerüljön az étel.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

fotó: Getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...