Így vészeld át az óraátállítást!

Te is nehezen viseled az óraátállítást? A hétvégén visszakapjuk azt az egy órát, amit nyáron elveszítettünk, de hogyan kerüljük el a fáradságot, amit ilyenkor szinte senki nem úszhat meg?

Az óraátállítás szükségességéről már hosszú ideje megoszlanak a vélemények, ettől függetlenül még mindig nyári és téli időszámításban gondolkozunk. Most vasárnap hajnalban, azaz október 28-án 3-kor 2 órára állítjuk vissza az időmérőinket. Ilyenkor sokan panaszkodnak koncentrációs zavarokra, figyelmetlenségre, álmosságra, egyeseknél akár a depresszió tünetei is jelentkezhetnek. Mit tehetünk annak érdekében, hogy megkönnyítsük szervezetünknek az átállását?

Dobd fel az ételed! II.rész >>

Egyesek meg sem érzik, mások számos tünetet produkálnak a nappal és a sötétség óráinak felborulásakor. Általánosan elfogadott ugyan, hogy az emberi test 24 órán belül alkalmazkodik a megváltozott bioritmushoz, de tudjuk, hogy a gyakorlat sokszor másképpen alakul. Most visszanyerjük azt az egy órát, melyet a nyári időszámítás elvett tőlünk, de lássuk, mivel tehetjük könnyebbé a hétfői munkakezdést és kerülhetjük el a levertséget!

Céklasaláta Vandre konyhájából

Természetesen a kedvenc savanyúságunkat már teszem el az üvegekbe... (na a vakondkutya már sajna megis találta a fogára való finomságot). Gyorsan szedem is felfele... kb a három kiló ...

Cukkini saláta

Hidegen tényleg sokkal jobb. Melegen megkóstoltam, és azt állapítottam meg, hogy ronda is, meg íztelen is. Szerencsére azért hűtőbe tettem. Másnapra a rondaság maradt, de az ízek ...

Gyömbéres lilakáposztasaláta

Fűszeres Eszter exkluzív Floriol receptje. A gyömbéres lilakáposzta saláta annyira finom, hogy magában is eleszegeti az ember, de mégis egy grillen megsütött kolbász vagy csirkemell filé ...

Spenót saláta

Egy alternatíva, arra az esetre, ha éppen nem főzeléket szeretnénk készíteni a spenótból. Hipp-hopp összedobható ebéd vagy vacsora kerekedhet a spenótlevelekből, számtalan módon ...

Indiai ízmámor fillérekből >>

Turmixreceptekért kattints ide >>

Brokkolifőzelék

A főzelék gyakorlatilag párolt zöldség, aminek a főzővizét régen lisztes rántással, ma már egyre inkább habarással sűrítik be. Én a habarást kicsit ádolgoztam. A főzelékeket ...

Krumplifőzelék liszt nélkül

Bár én nem vagyok ellene a liszttel való sűrítésnek, ezt a főzeléket mindig így, liszt nélkül készítem. A burgonyának nagyon magas a keményítőtartalma, így lehetővé teszi, hogy a ...

Majorannás krumplifőzelék

Az egyszeri kisgyerek, mikor a szülei étterembe vitték, azzal hozta őket zavarba, hogy folyton krumplifőzeléket akart enni. A szülők pironkodva próbáltak rendelni. Persze ők "normális" ...

Tökfőzelék HK konyhájából

A megosztó! Vagy szereted vagy nem. Nincs köztes megoldás.... A minap az egyik kollégám jóízűen falatozta, és elfogott a vágy egy kis tökfőzelék iránt. Így ma ezt készítettem, sok ...

A délutáni alvást, bármilyen hívogató is a gondolat, hogy elheveredjünk a kanapén, ajánlott kihagyni, mert az éjszakai elalvást tovább nehezíti majd a pluszóra. Elalvás előtt fél órával már ne számítógépezzünk, kényelmesen helyezkedjünk el, olvassunk valami könnyedet, beszélgessünk, a lényeg, hogy nyugodt körülmények között várjuk az álmot.

A krémesek királynője >>

Rétegezd az élvezeteket! >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!