Így vess olcsón véget a konyhai kuplerájnak!

Te is folyton elfelejted, hova tetted a sajtreszelőt vagy a hagymanyomót? Eleged van abból, hogy sehova sem férnek már el a kisebb konyhagépek? Íme néhány egyszerű megoldás!

Te eljutottál már legalább egyszer abba a fázisba, hogy a konyhában munkálkodva eleged lett mindenből, és legszívesebben kidobtad volna az összes konyhai eszközödet a kukába, mert sehogy sem férsz el?

A konyhai kupleráj feltérképezése és rendszerezése nem egyszerű feladat, túl sok eszközt kellene praktikusan tárolni, a legtöbben pedig éppen csak addig jutunk, hogy külön tartjuk a kanalakat, a késeket és a villákat. Csak az organizálás menete okozhat nehézséget, ha egyszer mindent szépen megtervezel, nem lesz több gondod az elveszett műanyagdobozokkal.

Ezekkel az olcsó és praktikus tippekkel nem lesz több gondod a konyhai kuplerájjal.

1. Kampók és akasztók, ameddig a szem ellát

Kampókat és akasztókat a konyhád szinte bármelyik pontjára felszerelhetsz (mondjuk a sütő oldalára csak öntapadósat ajánlunk), hiszen rengeteg helyet tudsz spórolni a fiókokban, a polcokon és a konyhapulton is. Ne csak a falfelületekben gondolkodj, a bútorok oldalára is applikálhatsz könnyen felszerelhető kampókat!

2. Tojástartó újratöltve

A feleslegesnek tűnő papír tojástartó még nagyon jól jöhet a hűtődbe (is), ha a már csak félig teli össze-vissza dülöngélő szószos üvegeket szeretnéd stabil állásba helyezni. Csak vágd félbe, a rekeszt méretére a tartót, és ahogy a képen, állítsd fejjel lefelé az üvegeket. Így már nem kell félned a hűtőnyitástól.

3. Dobozolj!

A felhalmozódott papírdobozok és tésztás zacskók látványa elég lelombozó lehet a konyhában, ráadásul a megbontott de nem megfelelően tárolt élelmiszerek gyorsabban mennek is tönkre. Néhány egyszerű, jól átlátható tárolódoboz nem csak az ételek minőségét őrzi meg, de a konyhát is megszépíti.

Ezt olvastad már? - 10 tipp a rendes ruhásszekrényért

4. Élére állított eszközök

Bár a sütéshez szükséges serpenyőket legtöbbször fektetve egymásba rakjuk, ha a fiók túl szűkösnek bizonyul, a képen látható módszerrel még keríthetsz helyet valamelyik polcon. Szerezz be megfelelő méretű rudakat, és máris rengeteget spórolhatsz a hellyel!

5. Kosárkák a falon

Nem mindenkinek van otthon kamrája, ahova minden jóság elférne, aminek a konyhában már nem találtunk helyet. Ezekre a falra illeszthető elemekre akaszthatsz tárolódobozokat vagy a már előbb említett kampókat is, így sok, a konyhában szanaszét heverő cuccodnak meglesz a saját kis bejáratott helye.

6. Késtartó mágnes

A függőleges vagy vízszintes felületre egyaránt illeszthető késmágnes nem csak vágóeszközök, de a fém fedeles befőttek és megannyi konyhai fém alkatrész tárolására alkalmasak.

7. Muffinsütő tárolásra

Tegyél rendet az apróságokkal teli fiókokban egy egyszerű, már használaton kívüli muffinsütő segítségével.

8. Fürdősapka fedőfóliának

Bár ez a tipp inkább az ételek frissességéért felel, nem tudtuk kihagyni a felsorolásból. Egyszerű és akár többször felhasználható megoldás, ha folyton kínlódsz a tekercses fóliával.

9. Legyen egy kacatos fiókod!

Ha Te is előszeretettel hajigálsz el minden apróságot a konyhádban, itt az ideje, hogy összegyűjtsd a holmikat és az egyik fiókodat kijelöld mindenes fióknak. A rendszerezésben segít a tojástartó és a muffinforma is, de használhatsz kisebb befőttesüveget vagy levágott tetejű teásdobozt is.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...