Így változott a vacsora az elmúlt 100 évben

Gondolkoztál már azon egy vacsora közben, hogy több generációval és évtizeddel korábban vajon mit falatozott a dédnagyanyád és a nagyszüleid esti menüként? Most megnézheted!

A háromperces videó 1915-ben egy szép adag sült marhahússal indul, és az idő előrehaladtával jutunk el napjainkig, miközben nem csak évek száma, de a vacsora fogásai, a terítékek stílusa és a zene is folyamatosan változik.

Legalábbis Amerikában eszerint alakultak a vacsorák, de ha a magyarországi étkezési szokásokkal kéne összehasonlítanunk, akkor talán a nyolcvanas évek végétől meg is egyezik a filmen látható trenddel a miénk is.Persze a vacsorák nem csak nemzetenként, de háztartásonként is különböznek, szóval mielőtt bárki dühöngeni kezdene, hogy náluk sosem volt sajtfondü vagy a tacó rendszeresen az étkezőasztalon, az csak dőljön hátra, és élvezze a nemzetközi kajatrendek gyomorkorgató evolúcióját.

Ez is érdekelhet!

Könnyfakasztó magyar retró: "Neked mi a kedvenc ételed?"- VIDEÓ

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...