Így vadítsd sörrel az őszi vadfogásokat

Megkezdődött az igazi vadászidény, ideje tehát kipróbálni kedvenc söreinket a legfinomabb vadételekkel.

Az újonnan elérhető szezonális zöldségeket, gyümölcsöket és egy izgalmas sört kombinálva igazán kellemes meglepetéseket szerezhetünk családunknak vagy vendégeinknek. Sőt, ha nincs kedvünk főzőcskézni, válasszunk vadat az étteremben, és bátran rendeljünk mellé sört!

A sörgasztronómus kalauza segítséget nyújt, hogy a vadfogásokat milyen típusú sörrel javasolt párosítani.

Az ősz beköszöntével szerencsére nem kell lemondanunk az ínycsiklandó sör és étel párokról. A Sör mi több szakértője, Vásárhelyi István bátran kínál vadételekhez is tökéletesen harmonizáló söröket, hiszen a sokféle világos és sötét sör minden íz-árnyalatot megmutat, és kellemesen frissítő vagy éppen telt kerek ízekkel örvendeztet meg. Nincs rossz társítás, érdemes kísérletezni kedvenc vadételeink és söreink párosításával.

Ha vaddisznó, akkor barna sör

A paprikás alapú marhapörköltet érdemes néha lecserélni egy jóféle vaddisznólapockából készült vadpörköltre. Ne csak paprikásan, hanem valódi vadpörköltként bőséges hagymával, szilva- vagy más sötét bogyóból készült lekvárral és borókabogyóval, főzés közben gazdagon megöntözve barna sörrel készítsük el. Hozzá a félbarna-barna nehéz angol sörök, az ún. ESB-k (Extra Special Bitter) illenek a leginkább. Ezek melaszos édeskés malátája, karakteres komlózása és erdei bogyós (csipke, málna, szeder, som) ízei ellenállhatatlan párost adhatnak a rostban gazdag vaddisznóhússal, és felerősítik-kiegészítik a pörkölt édeskés sörös szaftjának nagyszerű zamatát.

Barna sörben pácolt csülök

Egy régi prágai utazásunk során ettünk barna sörös csülköt. Idén Húsvétkor úgy döntöttem, a felnőtteknek is kedvezek, és elkészítem, ahogyan én gondolom. Habár nem knédlivel és ...

A szarvas baksört érdemel

Egy sovány szarvascombból vagy szarvas-steakből készült sültből sokáig emlékezetes főfogás lehet. Mogyoróval vagy édes gyümölcsökkel készült fűszeres mártással elegáns és lenyűgöző étel. Hogy megkoronázzuk, kínáljunk hozzá világos, édes, komlóktól illatos baksört vagy nehéz, akár 9-12%-os rézszínű, karamellesen malátás skót (wee heavy), vagy whiskys hordóban érlelt amerikai strong ale-t.

Gombás szarvas szeletek

Konkrét története nincs a receptnek. Egy szombat este gondolkodtunk a párommal, hogy meg kellene már csinálni azt a dámcombot. Elő egy receptkönyv, kis módosítás, és ez sült ki belőle. ...

Szarvaspörkölt bográcsban

Kapott a család ajándékba jó három kiló szarvashúst, ami azért ugye elég becses dolog, tekintve, hogy nem mindennap adódik alkalom ilyen nemes húst enni. Tanakodtunk, mi készüljön bele, ...

Belga sört a nyúl mellé

A nyúlhús szinte bármilyen körettel ínycsiklandó étel. Különösen finom zöldséges, fűszeres raguval vagy vadasmártással, zsemlegombóccal, melyhez a tartalmas belga sörök illenek a leginkább. Az ízesítéstől és a körettől függően egy sötét belga ale (dubbel), vagy egy gyümölcsös, édeskés, magas alkoholtartalmú belga ale (tripel) is remek választás egy könnyű nyúlcombhoz vagy egy zamatos, kemencében sült nyúlgerinchez.

Tárkonyos nyúlpaprikás

A nyúlhús nagyon egészséges, és a diétámhoz is teljesen megfelelő. A bográcsozás első idei zsengéjét vele követtem el. A nyuszi a mesék szerint nagyon szereti a sárgarépát és a ...

Pitypang pestos nyúl

A ma készített pitypang pesto egyik részével nyúlhúst kenegettem be. Serpenyőben hirtelen sütve, burgonyapürével tálalva, egyszerű, gyors, igazán finom estebédnek bizonyult. (Persze ...

Ez is érdekelhet!

A nő és a sör - interjú egy női sörfőzővel

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...