Így tárold a kenyeret, hogy ne száradjon ki fél nap alatt

Ha nem tároljuk megfelelően a kenyeret, elég hamar kiszárad, és akár a szemétben is végezheti, ami elég nagy ételpazarlás. Mutatjuk, mit tehetsz a kidobás ellen.

Nincs is jobb egy frissen sült, ropogós héjú, puha kenyérnél. A házilag készített kenyerek a boltiban vásárolt társaikkal szemben nem tartalmaznak tartósítószereket, ezért jóval kevesebb ideig állnak el. Van azonban néhány trükk, amivel meghosszabbíthatjuk a kenyerünk életét, és megvédhetjük a kiszáradástól.

Először is érdemes megvárni, amíg a kenyér kihűl. A hűtőbe semmiképp ne tegyük, mert bár a penészesedéstől megóvja a hideg a kenyeret, de a kenyérszeletek hamarabb kiszáradnak. Ehelyett érdemes papírzacskóban tárolni, ahogy azt a pékségekben és néhány boltban is teszik. A papír magába szívja a nedvességet és frissen tartja a kenyeret. Mindez persze csak akkor érvényes, ha szobahőmérsékleten tároljuk a cipót.

A friss kenyeret fel is szeletelhetjük, és egy műanyagzacskóban lefagyaszthatjuk. Ilyenkor azonban a kenyér egy kicsit vizes lesz, de pirítósnak még tökéletesen használható.

Végezetül a legjobb megoldás, ha a kiszáradt cipónkat meglocsoljuk egy kis vízzel, és 10 percre betesszük a forró sütőbe. Ha pedig ez sem válna be, készítsünk a kiszáradt cipóból zsemlemorzsát!

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Daily Mail, Good Housekeeping

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...