Így tálald a kedvenc söröd

Ahogy a jó borok esetében, a sörfogyasztás élvezeti értékét is befolyásolja az, hogy milyen poharat választunk.

Ezek legtöbbjét úgy alakítják ki, hogy érvényesüljön a főzet aromája, íze és illata, a minőségi pohár ráadásul a sörhab tartását is befolyásolja. A prémium söröket, és a minőségi sörfogyasztást támogatja idén a Belvárosi Sörfesztivál, ahol három különböző formájú, magas minőségű kóstolópohárból választhatnak a sörimádók.

Irány a New Wave!A Craft Master One nevű poharat a fesztivál szervezői és a FIRST Craft Beer főzde szakértői olyan komlóban gazdag, újhullámos sörökhöz ajánlják, mint például az American Pale Ale-ek (APA) vagy az India Pale Ale-ek (IPA). A pohár alsó, szűkebb részén remekül látható a sör színe és tisztasága vagy opálossága. A szűkülő száj a maláta és a komló jellegzetes illatait gyűjti össze, a felső kiszélesedés pedig szép habkoronát varázsol sörünk tetejére. Az alsó törés a hab tartósságát növeli, hisz minden kortynál újra felhabosítja italunkat, hogy ne csak az ízeket, hanem a látványt is hosszú ideig élvezhessük.Ütős választásokA Craft Master Two nevű pohár a klasszikus, elsősorban a magasabb alkohol tartalmú barna és fekete sörökhöz készült. Nemcsak a porter, vagy a stout típusok kedvelői számára tökéletes választás, hanem a búzasörökhöz is ezt ajánlják. A nyújtott forma a szép, krémes habzást segíti elő, és a megtört vonalak a habtartósságot, illetve a sör intenzívebb illatait segítik összegyűjteni.

Édes klasszikusokA harmadik, Aviero kehely elsősorban a klasszikus vonal képviselőinek ajánlott, de a söröspoharak között a multifunkciósként tartják számon. A könnyebb, cseh és német világos, láger típusú sörök kedvelőinek is jó választás, de a belga gyümölcsös söröket is ebbe érdemes kérni a fesztiválon. A kevésbé illatos, frissítő zamatú hagyományos sörök bármelyike szépen mutat ebben a kecses formában, és a vékonyabb falú üvegpohárból hosszan élvezhetőek belőle a frissítő kortyok.

Bővebb információ erre van.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...